HDP Bahçelievler İlçe Örgütü binasına silahlı ve bıçaklı saldırı düzenlendi, bir partili bıçakla yaralandı. Saldırganın ilçe binasına, "Üye olmak istiyorum" diyerek girdiği ve daha sonra "Sizi öldürmeye geldim" diyerek saldırıyı düzenlediği belirtildi. HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, BirGün’e yaptığı açıklamada, "Katliam amacıyla geldiği aşikâr” dedi. Öte yandan İstanbul Valiliği konuya ilişkin adli soruşturma başlatıldığını bildirdi.

İstanbul’da HDP Bahçelievler ilçe binasına silahlı ve bıçaklı saldırı: 1 kişi yaralandı

HABER MERKEZİ

İstanbul’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bahçelievler İlçe Örgütü binasına silahlı saldırı düzenlendi.

Bir kişi tarafından düzenlenen saldırıda bir HDP'linin bıçakla hafif şekilde yaralandığı bildirildi.

Saldırganın, HDP ilçe örgütüne girişte “Hepinizi öldüreceğim” diye bağırdığı öne sürüldü.

HDP'lilerin müdahale ettiği saldırganın polis tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

İLÇE ÖRGÜTÜNDE BULUNAN HDP’Lİ SALDIRI ANINI ANLATTI

Saldırı esnasında ilçe örgütünde bulunan bir HDP’li, yaşananları anlattı. Saldırganın “Üye olmaya geldim” diyerek ilçe binasına girdiğini söyleyen HDP’li yurttaş, daha sonra saldırganın elindeki çayı üzerlerine fırlatarak 2 adet silah ve bir bıçak çıkardığını aktardı. Arbede ile saldırganın elinden silahları ve bıçağı aldığını anlatan yurttaş, o esnada hafif bir bıçak darbesi aldığını da söyledi. Yurttaş, aldıkları silahları daha sonra polise teslim ettiklerini belirtti.

'KATLİAM AMACIYLA GELDİ'

Yaptıkları ihbara rağmen polisin olay yerine yaklaşık 3 saat sonra geldiğini söyleyen HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, BirGün’e konuştu. HDP İzmir İl Örgütü’ne 17 Haziran’da yapılan saldırıyı ve Deniz Poyraz’ın öldürülmesini hatırlatan Birol, “Katliam amacıyla geldiği aşikâr” dedi.

Saldırganın partiye hem bıçak hem de silahla geldiğini anımsatan Birol, şunları söyledi: “Oldukça profesyonel, hem bıçağı hem silahı aynı anda kullanacak kadar pratik. İzmir benzeri bir saldırının kopyası niteliğinde. HDP’ye tepeden yöneltilen öfke, hınç ve bilumum kötü sözlerin planlı karşılığı bu. Bu planları bugüne kadar halkın örgütlü gücüyle nasıl bertaraf ettiysek, bunun gibi planları da bozacağız.”

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Saldırının ardından bir açıklama yapan İstanbul Valiliği de gözaltına alınan kişinin üzerinden 2 adet kurusıkı tabanca ve 6 adet kurusıkı tabanca mermisi ele geçirildiğini, olayla ,ilgili adli soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bugün saat 13.30 sıralarında alınan bir ihbarda; HDP Bahçelievler ilçe binasına giden şüpheli bir şahsın, ilçe yöneticilerini tehdit ettiği ve çıkan arbede sonucu binayı kaçarak terk ettiği bildirilmiştir. Olay yerine sevk edilen güvenlik güçlerimizce (M.E.S) isimli şüpheli şahıs gözaltına alınmış, (2) adet kurusıkı tabanca ve (6) adet kurusıkı tabanca mermisi ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır."

ENCÜ: SİLAHIN ATEŞLENMEMESİ BÜYÜK MUCİZE

Gerçek Gündem’den Fırat Fıstık’a açıklamada bulunan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü, “Açıkçası faciadan dönüldü diyebilirim. Silahın ateşlenmemesi büyük bir mucize. Silah ateş alsaydı bunları konuşmazdık. İzmir il binamızdaki saldırıda öldürülen Deniz Poyraz davasının bir gün öncesi böyle bir saldırının yapılması bizim için manidardır. Partimize dönük bu tür silahlı saldırılar, bir kişinin milliyetçi duygularıyla yaptığı saldırılar olarak gösterilmek isteniyor. Biz böyle düşünmüyoruz. Bu saldırılar, planlı ve bilinçli saldırılardır” diye konuştu.