İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü Mart ayından 19 Kasım'a kadar sadece İstanbul'da bulaşıcı hastalıktan ölen toplam kişi sayısının 10 bin 681 olduğunu söyledi.

İstanbul'da kaç kişinin bulaşıcı hastalıktan öldüğünü İmamoğlu açıkladı

Bu sabah FOX TV'de Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs salgınına dair açıklamalarda bulundu.

"Acilen 3 haftalık kapanma yapmalıyız" çağrısını tekrar eden İmamoğlu, İstanbul'da Mart ayından 19 Kasım'a kadar bulaşıcı hastalıktan vefat eden kişi sayısının 10 bin 681 olduğunu söyledi.

İmamoğlu'nun ilgili açıklaması şöyle:

"Bilim Kurulu 'salgın çok hızlı büyüyor, kapanma şart' dedi. Çıktım açıkladım. Alınan tedbirlerden bir şey anladınız mı? Ben anlamadım. Kapanma yapmak zorundayız. Güçlü devlet zor zamanlarda milletinin yanında olan devlettir. Önce insanlarımızı yaşatacağız.

HES ugulaması var. Vali, bakan haksız bulmuyor. Otobüslerde uygulama yapalım, hasta bilgisini verin sistemden iptal edelim, diye. Yok kişisel verilerin paylaşmayız, diyorlar. Ben devletin parçasıyım. Otobüse bindikten bir gün sonra yollasam bilgiyi ne olur?

İstanbul Valisine, müftümüzü çağrı yapıyorum, Cuma namazlarıyla ilgili tedbir alsınlar.

Vakaları açıklayınca bakan beni aradı. Ben tereddüt duyuyorum, insanlar hastanalerde yer bulmakta zorluk çekiyor, dedi. Bakın bizim verilerimize göre İstanbul'da 17 Kasım'daki toplam vefat sayısı 410. Aynı gün bulaşıcı hastalıktan vefat sayısı 164. 18 Kasım'da vefat sayısı 424, 167 hastalık sayısı. Dün toplam vefat sayısı 441'e ulaştı. Bulaşıcı hastalıktan 180 kişi öldü.

Bizim bulaşıcı hastalıktan 19 Kasım itibariyle ulaştığımız toplam sayı 10 bin 681.

Ben feryat ediyorum hep beraber el birliğiyle 3 haftalık kapanma talep ediyorum.

Tam kapanma olmadığı sürece sınırlı tedbirler daha ciddi sorunlar doğurabilir.

Milli bayram ve dini bayramın bir araya geldiği günlerde günlerce tatil yaptık, işletmelerimizi kapatmaya alışığız. İnsanlarımızı yaşatacağız, ekonomideki sorunlarımızı hep beraber aşacağız.

Sağlık Bakanının bu sayı işine hararetle sarılmasına üzülüyorum. Bunu yapmasın. Dünkü vefat sayısı İstanbul tarihinin en yüksek vefatı diyorum. Bizim verilerimizle yarışmayı bıraksın. 3 hafta kapanma yapsın. Biz minnet duyacağız kendisine."