İstanbul'da kendisinden boşanmak isteyen Zeynep Turgut'u ve kayınvalidesini öldüren Tugay Turgut, bir polis memurunu da yaraladıktan sonra yapılan operasyon sonucunda vurularak gözaltına alındı.

İstanbul'da kadın cinayeti: Tugay Turgut isimli erkek evli olduğu kadını ve kayınvalidesini öldürdü
Fotoğraf: DHA

İstanbul Gaziosmanpaşa'da kendisinden boşanmak isteyen Zeynep Turgut'u ve kayınvalidesini öldüren Tugay Turgut isimli erkek, bir polis memurunu da yaraladıktan sonra yapılan operasyon sonucunda vurularak gözaltına alındı.

DHA'nın haberine göre; olay, dün saat 01.00 sıralarında Bağlarbaşı Mahallesi'nde meydana geldi. Zeynep Turgut'un (25) evli olduğu Tugay Turgut'a(31) boşanmak istediğini söylemesi üzerine aralarında tartışma çıktı. Yaşanan tartışmada silahını çeken Tugay Turgut, ilk olarak kayınvalidesi Nedime Dinçer(56)'i vurdu.

Eşi Zeynep Turgut video çekerek KADES ihbarında bulundu. Tugay Turgut, ihbar etmesi üzerine Zeynep Turgut'a da ateş etti. KADES ihbarı üzerine olay yerine gelen polis memuru Tugay Turgut'u ikna etmeye çalıştı. Ancak ikna olmaması üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Tugay Turgut'un balkondan ateş etmesi sonucunda bir polis memuru yaralandı. Özel harekât polisleri eve operasyon düzenledi. Operasyonda Tugay Turgut vurularak etkisiz hale getirildi. Eve giren ekipler kayınvalidenin hayatını kaybettiğini belirledi. Zeynep Turgut, ablası Ayşe Kıyak ile eşi Umut Kıyak yaralı olarak hastanede tedavi altına alındı.

Ablasının tedavisi sürerken, Zeynep Turgut yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayda yaralanıp hastanede tedavisi süren polis memurunun durumunun iyi, Ayşe Kıyak'ın durumunun ise ciddi olduğu öğrenildi.

Hastanedeki tedavisi ve polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Tugay Turgut, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntülerde, çok sayıda özel harekatçının sokağa geldiği, çatışma sesinin duyulmasının ardından polis memurunun "vuruldum" dediği anlar yer alıyor.

Zeynep Turgut'un komşusu Aynur Kahraman, "Aile faciası yaşandı. Duyduğumuza göre evin annesi ve anneanne vefat etti. Çok üzgünüz. Şaşırdık ve çok korktuk. Polisimizi takdir ettim. Çok güzel konuştular ama beyefendiyi ikna edemediler. İkna çabaları çok uzun sürdü 5-6 el silah sesi duyduğumu hatırlıyorum. İzmir'den ablası misafir olarak gelmişti onu da yaralamış. Bir polis memuru da yaralandı" dedi.

Komşu Elif Kahraman da, "Ölmeden önce Zeynep video çekip KADES'i aramış. Turgut, bu ihbarı fark ettikten sonra dehşet saçtı. Daha sonra KADES'den bir polis memuru geldi. Özel harekat gelene kadar uzun süre konuştu polis memuru. Daha sonra diğer polis memurları da geldi. Onlar da uzun süre ikna etmeye çalıştı. Maalesef bir türlü ikna edemediler. Sonrasında zaten balkondan ateş etti. Ondan sonra birisini öldürdü. Sonra birisini daha öldürdü. Eşi ile kayınvalidesini öldürdü. Evde çocukları vardı 4 yaşında otizmli. Olaylar yaşanırken çocuk içerideydi. Çocuk içeride annesine sarılmış vaziyette bulundu. Çocuğun başında annesinin kanı varmış" diye konuştu.

"Sürekli şiddet vardı, seslerini duyuyorduk"

Kahraman sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz yakın komşusu olduğumuz için sürekli duyuyorduk haftada bir, iki haftada bir sürekli eşini dövüyordu. Sürekli şiddet vardı seslerini duyuyorduk. Uzaklaştırma kararı aldığını duyduk. Lakin daha sonra nasıl birleştiler, tehdit mi edildi bilmiyoruz. Çünkü böyle bir şeye kimse dayanmaz"