İstanbul Maltepe'de bir mağazada 'Kara Cuma' kampanyasında yaşanan izdiham nedeniyle 3 kişi hastaneye kaldırıldı

İstanbul'da 'Kara Cuma' izdihamı: 3 kişi yaralandı

İstanbul Maltepe'de bir mağazada 'Kara Cuma' kampanyasında izdiham yaşandı. Mağaza camlarının da kırıldığı izdiham sırasında vücuduna cam isabet eden 3 kişi hastaneye kaldırıldı

'Kara Cuma' indirimini sosyal medya hesapları üzerinden duyuran mağaza önünde uzun kuyruk oluştu. Sabah 07.00'dan itibaren mağaza önünde beklemeye başlayan kalabalık, saatler ilerledikçe arttı. Mağazanın açılış saati geldiğinde kapıların açılmasıyla birlikte içeriye hücum eden kalabalık, kapıdan sığmadı.

Kalabalığın baskısıyla mağazanın vitrin camı kırıldı. Kırılan cam sebebiyle 3 kişi hafif şekilde yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis, kalabalığı güçlükle sakinleştirdi. Mağaza yetkilisi satışları durdurmak zorunda kaldı.

Olayın görgü tanığı Taner Durukan, "Kara cuma sebebiyle esnaf arkadaşımız bir indirim yapmış. Sabah 7'den itibaren yoğun bir kalabalık vardı, ortalama bin kişi civarında. Biz de kendi dükkanımızın önünü koruduk, insan kalabalığından. Bir yandan yağış vardı. Dükkanın girişi küçük olduğundan kalabalık yüklenince dükkanın camı çerçevesi aşağıya indi. Biz de korktuk. Hatta 2-3 kişide yaralandı. Ambulans falan geldi, polisler geldi. Polislerin müdahalesiyle insanlar uzaklaştı" şeklinde konuştu.

DHA