İstanbul Küçükçekmece'de evinin penceresinden havaya ateş açan 22 yaşındaki Oktay Yeşilırmak, polisin ateş açması sonucu hayatını kaybetti. Valilik, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Ölen Oktay Yeşilırmak’ın babası, “Hastaneye yetiştirmek için çocuğumuzu biz alacaktık. Ama üç saat geçti, bize kapıyı açtırmadılar. Bizi tekmelediler. Çocuğumu hastaneye yetiştiremedim. Çocuğumu elimden aldılar” dedi.

İstanbul’da pencereden ateş açan kişi, polisin açtığı ateşle öldü

İstanbul Valiliği, Küçükçekmece’de evinin penceresinden havaya ateş açan bir kişinin, polisin uyarı atışıyla hayatını kaybettiğini, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Valilik’ten yapılan açıklamada, Tevfikbey Mahallesi'nde saat 00.30 sıralarında 22 yaşındaki 2 çocuk babası Oktay Yeşilırmak’ın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayla ilgili yapılan incelemede, İl Emniyet Müdürlüğünde görevli polisler Y.A, D.T. ve M.M.Ş'nin meslektaşları T.Ç'nin evinde misafir olarak bulunduğu belirtildi.

Sokaktan silah ve kavga sesi gelmesi üzerine, polislerin 112 Acil hattını arayarak ihbarda bulunduğu, seslerin devam etmesiyle dışarı çıkarak 2. kattaki evin penceresinden ateş eden şahsı uyardıkları ifade edilen açıklamada, bu kişinin kendilerine doğru ateş etmesi üzerine Y.A. adlı polisin tarafından açılan ateş sonucu Yeşilırmak’ın hayatını kaybettiği kaydedildi.

Öldürülen O.Y'nin, "dolandırıcılık, kasten yaralama, genel güvenliğin tehlikeye sokulması ve çocuğun cinsel istismarı gibi suçlardan 6 kaydı bulunduğu” belirtilen açıklamada, eve kilitli kapının kırılarak girildiği anlatıldı.

Açıklamada, evde tabanca ve şahsın silahından çıktığı değerlendiren fişekler bulunduğu, polislerin olduğu yerde ise 9 boş kovan elde edildiği belirtilerek, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

YAKINLARIYLA POLİS ARASINDA GERİLİM

Olayın sonrasında, bölgede polis ekipleri ile mahalle sakinleri arasında yaşanan arbedenin ardından olay yerine çok sayıda Çevik Kuvvet ve Özel Harekat polisleri sevk edildi. Polis sokağa giriş ve çıkışı kapattı. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmaların ardından hayatını kaybeden Yeşilırmak'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp'a kaldırıldı. Oktay Yeşilırmak'ın otopsi işlemlerinin ardından Başakşehir Kayabaşı mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

BABASI KONUŞTU: BİZİ TEKMELEDİLER, ÇOCUĞUMU HASTANEYE YETİŞTİREMEDİM

Hayatını kaybeden Oktay Yeşilırmak'ın babası Kemal Yeşilırmak, DHA'ya yaptığı açıklamada, "Biz bugün gurbetten geldik. Onun iki tane çocuğu var. Çocuklarının kurbanını kesmeye gittik. Ailesiyle, biz de gittik. Kurbanımızı kestik. Evimize geldik. Çocuğum mutfakta, eşi çay yapıyormuş. O da camdan bakıyormuş. Mutfağın camından bakarken, buradan 3 tane sivil polis geçiyor. Geçerken, 'Ne bakıyorsun bize' diyor. Çocuğuma iki üç yerden sıkıyorlar. Ben polisim diye kimse kimseyi vuramaz suçsuz yere. Çocuğum vuruldu. Hastaneye yetiştirmek için çocuğumuzu biz alacaktık. Ama üç saat geçti, bize kapıyı açtırmadılar. Bizi tekmelediler. Çocuğumu hastaneye yetiştiremedim. Çocuğumu elimden aldılar" dedi.

Yeşilırmak'ın eşi Cansu Can, "Bu mahallede her zaman silah sıkılıyordu. Bugün ne olduysa polisler kocamı vurdu. Havaya iki üç el sıktı diye polisler öldürmeye sıktı. Cansız bedenine bile dokundurmadılar. Barikat kurdular buralara. Cenazemi bile verdiler. Hastaneye bile yetiştirmediler, yetiştirselerdi böyle olmazdı belki." diye konuştu.