Kadıköy'de 'dur' ihtarına uymadığı iddia edilen bir kişi polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti. Valilik, gözaltına alınmamak için direndiği söylenen şüphelinin hayatını kaybetmesi sonucu başlatılan soruşturma kapsamında polisin görevden alındığını belirtti.

İstanbul'da polis, 'gözaltı işlemine direnen' şüpheliyi öldürdü; görevden alındı

İstanbul Valiliği, Kadıköy'de 'polisle mukavemette bulunduğu' iddia edilen Ç.K.'nin polisin ateş açması sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Başlatılan soruşturma kapsamında polisin görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, dün saat 22.00 sıralarında Göztepe Mahallesi'nde uygulama yapan ekiplerin 'dur' ihtarına uymadığı söylenen bir aracın takibe alındığı aktarıldı.

Fahrettin Kerim Gökay Caddesi'nde önü kesilerek durdurulan araçta bulunanlardan E.Ç.'nin de yaya olarak kaçtığı söylenen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sürücü Ç.K. yakalama işlemi sırasında görevli personele mukavemette bulunmuş, o esnada polis memurunun elindeki silahın ateş alması sonucu vurularak olay yerinde hayatını kaybetmiştir.

Firari şüpheli E.Ç. 15 paket uyuşturucu madde ile ekiplerimizce yakalanmıştır. Araçta yapılan aramada 2 fişek halinde uyuşturucu madde ve 1 telsiz ele geçirilmiştir.

Konuyla ilgili olarak Cumhuriyet savcılığı tarafından adli, Valiliğimizce idari tahkikat başlatılarak ilgili polis memuru görevden uzaklaştırılmıştır."

(AA-DHA)