İstanbul Kartal'da, Rahmi Uygun isimli erkek, hemşire Ömür Erez'i öldürdü. Daha önce hemşireyi rahatsız ettiği tespit edilen Uygun, Bağcılar'da yakalandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, hemşire Ömür Erez'in katledilmesiyle ilgili soruşturma başlattı.

İstanbul'da Rahmi Uygun isimli erkek, hemşire Ömür Erez'i öldürdü!

İstanbul Kartal'da aile sağlığı merkezinde hemşire Ömür Erez (33) silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

DHA'nın aktardığı habere göre, olay saat 14.00 sıralarında Kartal 10 Numaralı Aile Sağlığı Merkezi'nde meydana geldi.

Silahla içeriye giren Rahmi Uygun (39), Ömür Erez'in başına ateş etti. Ömür Erez ağır yaralanırken 20 suç kaydı bulunduğu belirtilen Rahmi Uygun kaçarak uzaklaştı.

Hemşireye ilk müdahale sağlık merkezinde yapıldı. Hemşire Ömür Erez daha sonra ambulansla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak Erez hayatını kaybetti.

Olay yerine gelen polis, emniyet şeridi çekerek inceleme yaptı. İl dışından geldiği belirtilen saldırganın daha önce hemşireyi rahatsız ettiği tespit edildi.

Uygun, Bağcılar'da bir adreste yakalandı.

Gözaltına alınan Uygun, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü.

Rahmi Uygun'un emniyetteki ilk ifadesinde, hemşire Ömür Erez ile iki yıl önce internet üzerinden tanıştıklarını ve bir yıl önce de ayrıldıklarını iddia ettiği öğrenildi.

Sorgusunda, ayrılmadan önceki dönemde Ömür Erez'e bir miktar borç para verdiğini, geri istediğinde de alamadığını iddia eden Rahmi Uygun'un, arkadaşı Musa T. ile kiraladığı otomobille İstanbul'a geldiğini ve cinayeti bu nedenle işlediğini anlattığı kaydedildi.

Cinayet Büro Amirliğinde sorgusu devam eden şüphelinin, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, hemşire Ömür Erez'in hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturma başlattı.

Yapılan ilk araştırma sonuçlarına göre, Ömür Erez'in Kartal 10 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde hemşire olarak görev yaptığı, iki defa evlenip boşandığı, son boşandığı eşiyle ilgili de 2019 ve 2020 yıllarında "kasten yaralama" ve "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçlarından şikayette bulunduğu ancak şüpheli Rahmi Uygun ile ilgili herhangi bir müracaatı olmadığı belirlendi.

Şüpheli Rahmi Uy'un, Aile Sağlığı Merkezine Musa T. adına kiralanmış 34 ANE 561 plakalı araçla giderek olayı gerçekleştirdiği, daha sonra aynı araçla olay yerinden birlikte firar ettikleri tespit edildi.

Öte yandan, olayla ilgili M.K ve N.I.H adlı kişilerin tanık olarak alınan beyanlarında, Ömür Erez’in Konya’da ikamet eden şüpheli ile iki yıl önce sosyal medya üzerinden tanıştığı, yaklaşık bir yıl görüştüğü, bu süre zarfında Konya'ya birkaç kez gidip geldiği ancak daha sonra ayrıldıklarını anlattıkları belirtildi.

Tanık beyanlarına göre şüpheli Rahmi Uygun'un bu ayrılığın ardından Ömür Erez'i sık sık rahatsız ettiği, aralarında çıkan bir tartışmadan dolayı dün Konya'dan İstanbul'a geldiği, Erez'in olaydan önce de tanık M.K'yı arayarak, "Bu Konyalı beni öldürecek, gel beni kurtar" şeklinde konuşma yaptığı bilgisi edinildi.

Olay yerinde yapılan incelemede, 5 adet kovan ile 1 çekirdek bulunduğu, şüpheli Rahmi Uygun'un yakalandığında üzerinde olayda kullanıldığı değerlendirilen ruhsatsız silah ele geçirildiği öğrenildi.

Cinayetle ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

kartal-da-hemsireye-silahli-saldiri-970440-1.
Fotoğraf: Ömür Erez'i öldüren Rahmi Uygun

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, hemşire Ömür Erez'i öldüren Rahmi Uygun'un "Kasten Yaralama, Tehdit, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Evrakta Sahtecilik"ten suç kaydı bulunduğunu açıkladı.

FAHRETTİN KOCA: CEZASINI ÇEKECEK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kartal’da, Aile Sağlığı Merkezimizde görevli hemşire silahlı bir saldırgan tarafından hunharca katledildi. Hemşire arkadaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz. Katil zanlısı yakalanmıştır. İnsan hayatına, genç bir kadına kıymanın cezasını çekecek" ifadelerini kullandı.