Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM tarafından bugün yurda giriş yapacak yağışlı hava dalgası hakkında uyarılar yapıldı. İstanbul'da Avrupa yakasının kuzeyinden giriş yapacak olan yağmur yüklü kütleler, ilerleyen saatlerde kentin tamamına yağış bırakacak. AFAD, tarafından yurttaşlara uyarı mesajı atılarak, "Gün boyu çok kuvvetli yağış bekleniyor Sel, yıldırım, dolu, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olun" denildi. AKOM'dan yapılan uyarıda ise, serin ve yağışlı hava nedeniyle yurttaşların olumsuzluklara karşı tedbirli olması istenirken, İBB ekiplerinin hazır olduğu belirtildi.

İstanbul'da sağanak alarmı: Uyarılar art arda geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre İstanbul dahil birçok kent için yağmur alarmı verildi. AFAD ise kuvvetli yağışın etkilerine karşı önlem alınması için valiliklere uyarı mesajı gönderdi.

İstanbul’un batısı ve Trakya’ya kuzeyden giriş yapacak olan kütlelerin yoğun yağış bırakacağı tahmin ediliyor. Hafta boyu sağanak yağış aralıklarla sürecek.

AFAD UYARI MESAJI YAYINLADI

AFAD tarafından İstanbul’daki vatandaşlara atılan mesaja göre yağışlardan İstanbul ciddi şekilde etkilenecek.

AFAD’ın uyarı mesajı şu şekilde:

"İstanbul’da gün boyu çok kuvvetli yağış bekleniyor Sel, yıldırım, dolu, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olun."

METEOROLOJİ'DEN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: "Yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Batı Karadeniz (Sinop hariç) ile İzmir, Manisa, Uşak, Kütahya ve Eskişehir çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara’nın doğusu ve Tekirdağ çevreleri ile Kırklareli’nin kıyı, Çanakkale’nin doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor."

AKOM'DAN UYARI

AKOM’dan gelen verilere göre, geçtiğimiz hafta İstanbul’da etkisini gösteren yaz yağmurları bu hafta da etkili olabilir. Gök gürültüsü eşliğinde kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Zaman zaman yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ile yoğun şimşek ve yıldırım (20-50 km/s) ihtimali de bulunuyor.

RİSKLERE KARŞI DİKKAT

AKOM'un verilerine göre, yağış nedeniyle 31 Ağustos 2022 Çarşamba günü saat 15.00 itibarıyla önemli bir olumsuzluk yaşanmadı. Ancak açıklamada, serin ve yağışlı hava nedeniyle vatandaşların olumsuzluklara karşı tedbirli olması önerildi.

EKİPLER HAZIR KITA

Yağış öncesi hazırlıklarını tamamlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise; 5 bin 931 personel, 2 bin 341 araç, iş makinesi ve ekipman ile bekleyişte. AKOM koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında; il genelinden alınan ihbarlar doğrultusunda müdahale çalışmaları gerçekleştirilecek.

Çalışmalara katılan birimler şöyle: İBB İtfaiyesi, İSKİ, Yol Bakım Daire Başkanlığı, Atık Yönetimi/İSTAÇ, Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Zabıta Daire Başkanlığı, İBB Trafik, İGDAŞ, 153 Yerinde Çözüm.