İktidar ekonominin durumu nedeniyle koronavirüs salgını nedeniyle gerekli tedbirleri almamak için diretirken salgın İstanbul’da vahim bir boyuta ulaştı. HES uygulamasında kentte ‘yüksek riskli bölge’ olmayan yerleşim yeri neredeyse kalmadı.

İstanbul’da salgının vahim boyutu ekranda: HES’te ‘kırmızı’ alarm

HABER MERKEZİ

Türkiye’de iktidar yeni tedbirleri devreye sokmamak için diretirken koronavirüs salgını etkisini artırıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın geçen haftalarda dikkat çektiği İstanbul’da durum giderek kötüleşiyor. Hayat Eve Sığar uygulamasına göre yerleşim yerlerinin neredeyse tamamı ‘yüksek riskli bölge’ olarak görünüyor.

Sağlık Bakanı Koca, geçen haftalarda yaptığı açıklamada İstanbul'un vaka sayısının Türkiye genelinin yüzde 40'ına, Ankara'nın ise 5 katına ulaştığını söylemişti. Koca, günlük yapılan 120 bin testin yarısının da İstanbul’da yapıldığını belirtmişti.

İstanbul Tabip Odası (İTO) da, kentte salgının bir 'kırana' dönüştüğünü belirterek “İstanbul için acil kapanma zamanı” çağrısında bulunmuştu. İTO Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu, “Ambulanslar, COVID-19 hastalarını taşımaya yetişemiyor. Hastalar saatlerce sedyelerde bekletiliyor. Hastanede mevcut servisler yetmiyor; her gün yeni yeni COVID-19 servisleri açılıyor. İstanbul için acil kapanma zamanı” dedi.

Kentteki durumu Hayat Eve Sığar uygulaması da ortaya koydu. Uygulamaya göre kentte yerleşim yeri olan neredeyse her yer ‘yüksek riskli bölge’ olarak görünüyor.

Uygulamadan en güncel ekran görüntüleri şöyle:

istanbul-da-salginin-vahim-boyutu-ekranda-hes-te-kirmizi-alarm-804051-1.

istanbul-da-salginin-vahim-boyutu-ekranda-hes-te-kirmizi-alarm-804050-1.

istanbul-da-salginin-vahim-boyutu-ekranda-hes-te-kirmizi-alarm-804052-1.

istanbul-da-salginin-vahim-boyutu-ekranda-hes-te-kirmizi-alarm-804053-1.

istanbul-da-salginin-vahim-boyutu-ekranda-hes-te-kirmizi-alarm-804054-1.

istanbul-da-salginin-vahim-boyutu-ekranda-hes-te-kirmizi-alarm-804055-1.