Suruç Katliamı'nda yaşamını yitirenler İstanbul'da Suruç Aileleri İnisiyatifinin düzenlediği açıklamayla anıldı. Polis müdahalesinde çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da Suruç Katliamı anması: Biz katilleri biliyoruz
Fotoğraf: Twitter

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç Katliamı’nın 7. yılında İstanbul'da Halitağa Caddesi'nde açıklama düzenledi.

Çerkes bayrağı, LGBTİ+ bayrağı ve katliamda hayatını kaybeden Koray Çapoğlu ile özdeşleşen Trabzonspor formasının da açıldığı anmada, “Suruç için adalet, herkes için adalet”, “Suruç’u unutma, unutturma” ve “Suruç’un hesabı sorulacak” sloganları atıldı. Nöbete Suruç aileleri, Cumartesi Anneleri, HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, HDP İstanbul İl Eş Başkanı İlknur Birol da katıldı.

Eylemde sık sık "Suruç'u için adalet herkes için adalet", "Suruç'u unutma unutturma", "Suruç'un hesabı sorulacak" sloganları atıldı.

Süreyya Operası önünde yapılması planlanan etkinlik öncesinde polis ekipleri, çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı. Kadıköy’ün çeşitli yerlerinde bir araya gelenlere müdahale edildi. Onlarca kişi gözaltına alındı.

Polis, olaylar sırasında gazetecileri uzaklaştırdı. Bu yüzden gazetecilerle polis arasında tartışma yaşandı. Polisler bazı gazetecilere fiziksel müdahalede de bulundu.

NE OLMUŞTU?

20 Temmuz 2015'te, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) çağrısıyla, Kobanê'ye oyuncak ve insani yardım malzemeleri götürmek için Suruç'ta olan 300 genç, konakladıkları Amara Kültür Merkezi'nde basın açıklaması yaptıkları sırada intihar saldırısı gerçekleşti.

Meydana gelen patlamada 33 kişi ve saldırgan hayatını kaybetti.

Saldırıda ölenlerin isimleri: Koray Çapoğlu, Cebrail Günebakan, Hatice Ezgi Sadet, Uğur Özkan, Nartan Kılıç, Veysel Özdemir, Nazegül Boyraz, Kasım Deprem, Alper Sapan, Cemil Yıldız, Okan Pirinç, Ferdane Kılıç, Yunus Emre Şen, Çağdaş Aydın, Alican Vural, Osman Çiçek, Mücahit Erol, Medali Barutçu, Aydan Ezgi Salcı, Nazlı Akyürek, Serhat Devrim, Ece Dinç, Emrullah Akhamur, Murat Yurtgül, Erdal Bozkurt, İsmet Şeker, Süleyman Aksu, Büşra Mete, Duygu Tuna, Polen Ünlü, Nuray Koçan, Vatan Budak, Mert Cömert.

Bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişinin, Şeyh Abdurrahman Alagöz olduğu belirlendi.