İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 5 bin taksinin kiraya verileceğini açıklamasının ardından taksi plaka fiyatlarının düştüğü belirtildi. 2 milyon 200 bin TL civarında olan plakalar 2 milyon TL’ye indi. İmamoğlu şehre 17 bin taksinin yetmediğini vurgulamıştı

İstanbul'da taksi plaka fiyatları düştü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 5 bin taksiyi kiraya vereceklerini açıklamasının ardından taksi plaka fiyatlarında düşüş yaşandı.

Cuma gününden önce 2 milyon 200 bin TL civarında olan plaka fiyatları bugün 2 milyon TL dolayına indi. DHA’nın haberine göre Bağcılar Oto Center'daki galericiler taksi piyasasında bir ‘kargaşa yaşandığını’ ileri sürdü.

Ekrem İmamoğlu geçen hafta Cuma günü yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 5 bin taksiyi kiraya vereceklerini söylemişti.

ÜÇ VARDİYE SİSTEMİNE GÖRE ÇALIŞILACAK

Tek kıyafet ve üç vardiya sistemine göre çalışılması planlanan sistemde ödemeler İstanbulkart ile yapılabilecek. Plaka sahipleri kararı ‘desteklemediklerini’ duyururken, cuma günü yapılan açıklamanın ardından plaka fiyatlarında gerileme yaşanmaya başladı.

Birkaç gün önce 2 milyon 200 bin TL civarında olan taksi plaka fiyatları bugün 2 milyon TL dolayına indi.

İstanbul'da taksi plaka satışlarının yapıldığı Bağcılar Oto Center'daki galericiler kararın kendileri için sürpriz olduğunu söyledi. Galericiler piyasada bir ‘kargaşa yaşandığını öne sürerek, ‘kararın gözden geçirilmesini’ savundu.

İMAMOĞLU: 17 BİN TAKSİ ŞEHRE YETMİYOR

Geçen hafta Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan İmamoğlu, İstanbul’daki 17 bin taksinin şehre yetmediğini belirterek İBB olarak “kiralama” modelini getireceklerini duyurmuştu.

“Taksinin sahibi büyükşehir belediyesi olacak. Meclise getireceğiz bu konuyu. Uzun vadeli bir modeli onaylarlarsa oradan yürüyeceğiz. Olmazsa encümen üzerinden 3 yıllık bir taksi kiralama modelini yapacağız” diyen İmamoğlu, sistemin taksiciyi de koruyacağını kaydetmişti.