Hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı öncesi köprülerdeki trafik yoğunluğu görenlere 'koronavirüs öncesi gibi' dedirtti

İstanbul'da trafik koronavirüs öncesine döndü

Boğaziçi Köprüsü'nde trafik yoğunluğu oluştu.

Bağlantı yollarında da yoğunluk gözlenirken, trafik zaman zaman durma noktasına geldi.

istanbul-da-trafik-koronavirus-oncesine-dondu-728594-1.

Koronavirüsle mücadele kapsamında hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı öncesi Boğaziçi (15 Temmuz Şehitler) Köprüsü, Edirne istikametinde trafik yoğunluğu oluştu.

Haftanın son iş gününde trafik zaman zaman durma noktasına gelirken, ekiplerin yoğunluğu azaltma çalıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi trafik haritasında saat 09.30 itibarıyla yoğunluk yüzde 17 oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise iki gündür sokaklardaki kalabalığın fotoğraflarını paylaşarak uyarılarda bulunuyor. Koca önce İstiklal Caddesi kalabalığını paylaşıp "İstiklal caddesi, bugün iyi bir görüntü vermedi. Bir kareye bu kadar insan girmesi için çok erken. Günlük hayattan her fotoğraf, Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosuna destek vermeli. Evde kalmaya çalışalım. Çıkarsak maske kullanalım, sosyal mesafe kuralına uyalım" dedi. Ardından ise Eminönü'ndeki trafik yoğunluğunu paylaşan Koca, "Eminönü, salgın öncesi günlerin hareketliliğine dönmüş görüntüsü verdi. Trafik sıkışıklığına kadar! Salgınla mücadelede her şey daha iyiye giderken, aceleci olmayalım. Otomobil güvenli olabilir. Ama kapıyı açıp, dışarı çıkana kadar," uyarısında bulundu.