Koronavirüsle mücadele kapsamında dokuzuncu kez ilan edilen sokağa çıkma kısıtlaması gece saat 24.00 itibariyle sona erdi. İBB trafik yoğunluk haritasına göre, 09:00 itibarıyla trafiğin yoğunluğu yüzde 51'e ulaştı

İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 51'e ulaştı

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle bir süredir İstanbul trafiğinde gözle görülür bir azalma yaşanmıştı.

Ancak hafta sonu için uygulanan kısıtlamanın bitmesi ve normalleşme sürecinin başlamasıyla sabah saatlerinde birçok şehirde yoğunluk gözlemlendi.

İstanbul'da kaydedilen görüntülerde trafiğin eski günlerine dönüş sinyali verdiği görüldü.

Ayrıca, İzmir, Ankara, Bursa gibi şehirlerde de trafik yoğunluğunda artış gözlemlendi.

istanbul-da-trafik-yogunlugu-yuzde-51-e-ulasti-738421-1.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) trafik yoğunluk haritasına göre, 09:00 itibarıyla trafiğin yoğunluğu yüzde 51’e ulaştı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde işe gidiş saatinde yaşanan yoğunluk drone ile havadan görüntülendi. Köprüde yaşanan yoğun trafik ‘eski günlere geri mi dönüyoruz’ sorusunu akıllara getirdi.

Salgınla mücadele kapsamında geçici olarak kapanan iş yerlerinin normalleşme adımları kapsamında bugün itibariyle açılacak olmasıyla yurttaşlar, yola koyuldu.

Normalleşme adımlarının olduğu ilk günün sabahında yurttaşlar yoğunluk oluşturdu.

İZMİR

Salgın tedbirleri kapsamında İzmir'in de dahil olduğu 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması bitti. Kısıtlamanın bitmesinin ardından sabahın ilk saatlerinde İzmir trafiğinde yoğunluk yaşandı.

ANKARA

Kamuda esnek çalışmanın sona ermesi ile birlikte memur kenti Ankara’da uzun bir aradan sonra ilk kez trafik yoğunluğu yaşandı.


BURSA

Bursa’da işe gitmek için toplu ulaşımı kullanmayan Bursalılar kendi araçlarının direksiyonuna geçince trafik adeta durma noktasına geldi.