İstanbul'da etkili olan yoğun sis, hava ulaşımını olumsuz yönde etkiledi. Görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar bir süre gerçekleştirilemedi. Pegasus ve THY ise sis nedeniyle seferlerde aksamalar yaşandığını açıkladı.

İstanbul’da ulaşıma sis engeli

İstanbul da etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi azaldı.

Deniz ulaşımını olumsuz etkileyen sis nedeniyle İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü olarak askıya alındı.

Şehir Hatları'nın internet sitesinde yer alan açıklamada ise "Değerli yolcularımız, İstanbul Boğaz'ında oluşan yoğun sis nedeniyle seferlerimiz yapılamamaktadır. Anlayışınız için teşekkür ederiz" ifadeleri kullanıldı.

istanbul-da-hava-ulasimina-sis-engeli-940937-1.

Kent genelinde etkili olan yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi azalırken sürücüler sis farlarını yakarak trafikte ilerlemeye çalışıyor.

Anadolu Yakası'nda sis nedeniyle Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Edirne istikametiyle D-100 karayolu Maltepe ve Kartal bölgelerinde trafik yoğunluğu yaşanıyor. Görüş mesafesinin azalması nedeniyle sürücüler kontrollü şekilde ilerliyor.

istanbul-da-hava-ulasimina-sis-engeli-940926-1.

Öte yandan İstanbul'un tarihi sembolleri Galata Kulesi, Ayasofya, Sultanahmet Camisi, Süleymaniye Camisi, Ortaköy Camisi, Dolmabahçe Sarayı, Çamlıca Camisi sis altında kaldı.

HAVA ULAŞIMINI OLUMSUZ ETKİLEDİ

İstanbul' da gece saatlerinde başlayarak sabaha karşı etkisini ciddi oranda arttıran sis, kentteki hava ulaşımını olumsuz yönde etkiliyor. Yoğun sisin etkisiyle birlikte görüş mesafesinin 175 metreye kadar düşmesi nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçuşlarda aksamalar yaşandı. Sisin etkisiyle yaşanan aksamalar nedeniyle, tarifeli seferlerde de rötarlar yaşandı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 11 tarifeli uçak, başka meydanlara divert (yönelme) etti, yine 16 sefer ise iptal oldu.

Saat 08.00 itibarıyla iniş ve kalkışlara kapatılan Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, sisin etkisinin azılmasıyla seferler yeniden başladı. Havalimanı saat 11.10'da kalkışa, 11.40'ta ise inişlere açıldı.

Öte yandan, İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA’nın sosyal medya hesaplarından yapılan bilgilendirmede ise “İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi’ni etkisi altına alan sis yüzünden, dün akşamdan itibaren toplam 12 uçak İstanbul Havalimanı'na divert etmiştir. Divert uçuşlar devam etmekte olup havalimanımızda operasyon kesintisiz sürmektedir” denildi.

AA-İHA