İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında en kısa mesafe ücretlerinin 2,60 TL'den 3,50 TL'ye yükseltilmesi kararı alındı. İBB yeni tarifeyi duyurdu

İstanbul'da ulaşıma yüzde 35 zam yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Afet Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleşen Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında özel halk otobüsü, İETT, metro ve metrobüs tarifelerinde en kısa mesafe ücreti 2,60 TL'den 3,50 TL'ye yükseltilmesi için karar alındı.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) zammı duyurdu.

3 yıldır toplu taşıma ücretlerine zam yapılmadığını ifade eden esnaf temsilcileri, UKOME toplantısında elektronik bilet ücret tarifelerine yüzde 35 zam yapılmasını talep etti. Yapılan oylama sonucu, oy çokluğu ile elektronik bilet ücret tarifelerine yüzde 35 zam yapılmasına karar verildi.

İBB TARİFEYİ DUYURDU

UKOME’de alınan kararı onaylayan İBB, İstanbul’da ulaşıma yüzde 35 zam yapıldığını duyurdu. İBB tarafından yapılan açıklamada, 10 Şubat Pazartesi günü uygulamaya konulacak yeni tarifede; tam elektronik bilet 3,50 lira, öğrenci bileti 1,75 lira, Tam Mavi Kart 275 lira, Öğrenci Mavi Kartı'nın fiyatı ise 50 lira olarak belirlendi.