Mısır’dan İstanbul’a eğitim görmek için gelen genç kadın, eğitim merkezinde tanıştığı kişiler tarafından tecavüze ve gaspa maruz bırakıldı.

İstanbul'da üniversite öğrencisi genç kadın 4 erkek tarafından tecavüze ve işkenceye maruz bırakıldı

Mısır'dan İstanbul'a eğitim görmek için gelen genç kadın, eğitim merkezinde tanıştığı erkek tarafından tecavüz ve gaspa maruz bırakıldı. Olay geçtiğimiz yıllarda İstanbul Beyoğlu'nda meydana geldi. Mısır'dan Türkiye'ye öğrenim görmek amacıyla gelen 28 yaşındaki R.D., isimli genç kadın kayıt yaptırdığı üniversitenin Türkçe Öğretim Merkezinde kendisi gibi Mısır'dan gelen 29 yaşındaki I.M., ile tanıştı.

DUŞTA SALDIRIP İSTİSMARA ÇALIŞTI

Sabah'tan Atakan Irmak'ın haberine göre; I.M. ve R.D. arkadaş grubuyla birlikte Beyoğlu'nda bulunan bir evde yaklaşık 2 hafta birlikte kaldı. I.M. isimli erkek kaldıkları evde R.D'ye cinsel istismar girişiminde bulundu. R.D.'nin çığlıklarını duyan arkadaşı O.A., odaya girerek saldırıda bulunan I.M.'yi evden kovdu.

GENÇ KADINI GASP ETTİ

I.M isimli erkek olaydan sonra R.D.'yi bir arkadaşı ile beklemeye başladı. Genç kadın bankaya gittiği sırada I.M., yanında gelen arkadaşı O.M., ile birlikte gasp ederek üzerinde bulunan para ve telefonu alarak kayıplara karıştı. Genç kadın karakola giderek kendisini darp eden, gasp eden I.M ve yanında getirdiği kişiden şikayetçi oldu.

SOKAK ORTASINDA BAYILTARAK KAÇIRDI

Olaydan yaklaşık 3 ay sonra yüzüne maske takarak arkadaşlarıyla birlikte R.D.'yi takip eden I.M. isimli erkek, genç kadını bayıltarak araca bindirdi.

TOPLU TECAVÜZ EDİP İŞKENCE UYGULADILAR

I.M., genç kadına şikayetinden vazgeçmesi için toplu tecavüz ve işkence tehdidinde bulundu. Genç kadın şikayetinden vazgeçeceğini söylese de 4 erkek alıkoydukları genç kadını işkence ve tecavüze maruz bıraktı. İşkence sonrası bir kağıda şikayetinden vazgeçtiğine dair zorla imza atan R.D., serbest kaldıktan sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

40 YIL HAPİSLERİ İSTENİYOR

Savcılık skandal olayın ardından şüpheliler hakkında soruşturma başlattı. Yürütülen soruşturma kapsamında adli tıp kurumuna sevk edilen genç kadının çeşitli yollardan istismara maruz bırakılıp işkence gördüğünü belirten bir rapor düzenledi. Savcılık incelediği raporun ardından 2 şüpheli hakkında 'Nitelikli Cinsel Saldırı', 'Birden Fazla Kişi Tarafından' Nitelikli Yağma', 'Basit Cinsel Saldırı' ve 'Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma' suçları kapsamında iddianame düzenledi. 40 yıla kadar hapsi istenen saldırganlar ilerleyen günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.