İstanbul'da yakalanan IŞİD üyesi Al Sumaidai ve beraberindeki 2 kişi hakkında dava açıldı. Sanıkların yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

İstanbul'da yakalanan IŞİD'in üst düzey yöneticisi hakkında istenen ceza belli oldu
Fotoğraf: AA

IŞİD'in lideri Ebubekir El Bağdadi ve ondan sonraki lideri Abdullah Kardaş'ın öldürülmesinden sonra örgüt içerisinde en önemli üst düzey sorumlulardan biri olduğu belirtilen ve İstanbul'da yakalan "Abu Zeyd/Üstad Zeyd" kod isimli Bashar Hattab Ghazal Al Sumaidai ve beraberindeki 2 kişi hakkında dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, tutuklu sanıklar Al Sumaidai'nin "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Azzam Ali Hussein Al Neama'nın "anayasayı ihlal" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 7,5 yıldan 15 yıla kadar, Makaram Taha Ali Ali'nin ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Başsavcılık tarafından onaylanan iddianame, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Sanıkların yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Abu Zeyd/Üstad Zeyd" kod adlı IŞİD yöneticisi Bashar Hattab Ghazal Al Sumaidai'nin Türkiye'de yakalandığını 8 Eylül'de açıklamıştı.

AA