İstanbul'da konvoy halinde siren çalarak ilerleyen ambulanslar panik yarattı. Söz konusu ambulansların yeni alınan araçlar olduğu bildirildi.

İstanbul'daki ambulans konvoyunun nedeni belli oldu

İstanbul'da konvoy halinde siren çalarak ilerleyen ambulanslar panik yarattı. Boğaz Köprüsü’nden geçerken merak uyandıran ve endişe yaratan ambulansların yeni alınan araçlar olduğu bildirildi.

İstanbul'da kısıtlama nedeniyle boş olan yollarda ambulansların siren sesleri yankılandı. Konvoy halinde ilerleyen ambulansların sirenlerini açması sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerinde olan yurttaşlar arasında paniğe neden oldu.

Ankara Akyurt'ta bulunan Sağlık Bakanlığı'na ait depodan yola çıkan 61 ambulans panik yarattı. Söz konusu ambulansların yeni alınan araçlar olduğu bildirildi.

DHA'nın haberine göre; Sağlık Bakanlığı'na ait depodan saat 14.00'de hareket ederek İstanbul'a doğru yola çıkan 61 ambulans, 9 saat sonra akşam saatlerinde Bakırköy 112 Acil Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne geldi.

İçinde organ taşıma çantaları da bulunan tam donanımlı yeni ambulansların 25'i Anadolu yakasında, 36'sı ise Avrupa Yakası'nda görev yapacak.

Ambulansların bir kısmı eskiyen araçlarla değiştirilirken bir kısmı ise İstanbul'un çeşitli ilçelerinde yeni açılacak olan 112 noktalarında kullanılacak.