İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Fatih'te bir polis memuru ile pitbull cinsi iki adet köpek gezdiren 3 kişi arasında tartışma çıktığını belirtti. Polis memurunun köpeklerle birlikte saldırıya uğradığını, saldırıyı bertaraf etmek için ateş açtığı belirtilen açıklamada, bir şahsın yaralandığı ve müdahalelere rağmen yaşamını yitirdiği aktarıldı. Açıklamada, olaya karışan iki şahsın ve polis memurunun gözaltına alındığı bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü: Fatih'te pitbulllu saldırıya uğrayan polisin ateş ettiği şahıs hayatını kaybetti

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul'un Fatih ilçesinde bir polis memuru ile aynı yolda pitbull cinsi iki adet köpek gezdiren 3 kişi arasında çıkan tartışma hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada, yaşanan tartışma sonrasında şahısların köpeklerle birlikte saldırı neticesinde polis memurunun vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, polis memurunun "saldırıyı bertaraf etmek amacıyla beylik tabancasıyla açtığı ateş sonucu P.G. isimli şahsın yaralandığı" kaydedildi. Yaralı şahsın, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, olaya karışan iki şahıs ile polis memurunun gözaltına alındığı, olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatıldığı belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

"Fatih Katip Kazım Mahallesi, Langa Hisarı Yenikapı mevkiinde, 18:50 sıralarında, yolda sivil kıyafetli olarak yürüyen Polis Memuru K.A. ile aynı yolda Pitbull cinsi iki adet köpek gezdiren (P.G.) , (C.K.) ve (B.A.P.) adlı şahıslar arasında tartışma çıkmıştır. Yaşanan tartışma sonrasında şahısların köpeklerle birlikte saldırısı neticesinde Polis Memuru K.A. vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Polis Memuru K.A.’nın saldırıyı bertaraf etmek amacıyla beylik tabancasıyla açtığı ateş sonucu P.G. isimli şahıs yaralanmıştır. Yaralı (P.G.), kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir.

Olaya karışan (C.K.) ve (B.A.P.) isimli şahıslar ile Polis Memuru K.A. gözaltına alınmış, iki adet Pitbull cinsi köpek muhafaza altına alınmıştır. Konu ile ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz."

NE OLMUŞTU?

Fatih’te, görev yaptığı birime giden polis memuru ile sahilde pitbull cinsi köpeği gezdiren 3 kişi arasındaki tartışma yaşanmıştı.

DHA'nın haberinde, "Polis, kendisine yumruk atan kişiyi silahıyla ateş ederek yaraladı. Hastaneye kaldırılan yaralı yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı" denilmişti.

Haberde ayrıca, "Olayı duyan H.G.’nin yakınları hastaneye akın etti. Hastaneye çok sayıda polis ekibi de sevk edildi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Acil Servisi girişinde toplanan çok sayıda kişi, polis ekipleriyle zaman zaman gerginlik yaşadı" ifadeleri kullanılmıştı.