İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş arasında geçtiği belirtilen bir diyaloğa dair iddianın kamuoyuna yansıması üzerine açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, “İl Emniyet Müdürlüğümüz çalışmalarında koordinasyona ilişkin hususlar kesinlikle yalan ve iftiradan ibarettir” dedi.

İstanbul Emniyeti’nden Soylu ve Aktaş arasındaki ‘Sarallar çatlağı’ iddiasına açıklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, gazeteci Tolga Şardan’ın bugünkü yazısında geçen iddialar üzerine açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, iddialara dair, “kesinlikle yalan ve iftiradan ibarettir” dendi.

T24 yazarı Tolga Şardan, bugünkü yazısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş arasında geçtiğini belirttiği bir diyaloğu aktarmıştı. Buna göre, Sarallar suç örgütüne yapılan operasyona ilişkin kendisine neden bilgi verilmediğinin soran Süleyman Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'tan "Size her söylediğimizde sızıntı oldu" yanıtını aldı.

Yazının gündeme gelmesinin ardından açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, iddiayı yalanladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Türk polis teşkilatına uyuşturucu ticareti iftirası atanlar, Türk Silahlı kuvvetlerine kimyasal silah iftirası atanlar, yeni bir iftira kampanyası başlattılar.

Bazı basın yayın kuruluşlarında iddia ve ileri sürülen İl Emniyet Müdürlüğümüz çalışmalarında koordinasyona ilişkin hususlar kesinlikle yalan ve iftiradan ibarettir.

Emniyet Teşkilatımız hiyerarşik düzenden asla taviz vermeyen bir yapıya sahiptir.

İlimizde huzur ve güvenliğin korunması için hukuki mevzuat çerçevesinde gerçekleştirilen bütün uygulamalar, sıralı amirlerimizin talimat ve koordinasyonlarıyla gerçekleştirilmektedir.

Teşkilatımızı yıpratmaya, karalamaya ve başarıyla gerçekleştirilen operasyonlarımızı gölgelemeye yönelik asılsız iddialarda bulunanlar hakkında hukuki işlem başlatılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”