İstanbul 'engelleri' aşacak

CHP’li İBB Meclis üyesi Yılmaz Demirel, CHP Grubu olarak engellilerin kentte hiçbir kimseye ihtiyaç duymadan kentin sosyal ve kültürel hayata katılması ve özgür bir birey olarak yaşamını idame ettirebilmesi için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini ifade etti.

1994 yılından itibaren iktidar eliyle İstanbul’un engelliler için yaşanabilir bir kent olma hedefi yolunda bir arpa boyu yol alınamadığına işaret eden CHP’li İBB Meclis Üyesi ve Engelli Sporcu Yetiştirme Derneği Başkanı Yılmaz Demirel, İBB Meclisi’nde CHP Grubu olarak engelsiz bir İstanbul için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini söyledi.

'ENGELLİLER İÇİN VERİLEN SÖZLER TUTULMADI'

Aynı zamanda İBB Meclisi Engelsiz Hayat Komisyonu’nun da üyesi olan Demirel, önceki dönemlerde İstanbul’un birkaç kez olimpiyatları düzenlemeye aday olduğunu hatırlatarak, “Buna karşın altyapı yetersizliği, erişim ve ulaşım ile mimari engeller nedeniyle bu şans ortadan kalktı. 2005 yılında çıkartılan 5378 sayılı Engelliler Yasası’nda mimari engellerin tüm kamu kurumlarından 7 yıl içerisinde ortadan kaldırılacağı söylenmişti ama AKP’li milletvekilleri tarafından Meclis’te verilen önergelerle bu zaman 2019 yılına kadar uzatıldı. Dolayısıyla engelliler için yaşanabilir bir ülke oluşturma konusunda bir arpa boyu yol alınamamış oldu” dedi.

'İSTANBUL YAŞAMIN ÖNÜNDE ENGEL OLMAYACAK'

CHP’nin İstanbul’daki seçim zaferinin ardından CHP Grubu olarak hızla İstanbul’un gerçek sorunlarının çözümüne odaklandıklarını ifade eden Demirel, “İstanbul’un engelliler için erişilebilir ve ulaşılabilir bir şehir olması için var gücümüzle çalışacağız. Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş’ta Belediye Başkanımız Rıza Akpolat’la birlikte engellilerin ilçedeki sokak ve kaldırımlarda yaşadıkları sorunları tespit etmek amacıyla tekerlekli sandalye kullandık. Yerel yönetimlerde farkındalık yaratacak bu tür faaliyetlerimiz ve işbirliklerimiz artarak sürecek. Amacımız engellilerin hiç kimseye ihtiyaç duymadan kentin sosyal ve kültürel hayata katılması ile özgür bir birey olarak yaşamını idame ettirmesidir” şeklinde görüş bildirdi.