39. İstanbul Film Festivali'nin afişi görücüye çıktı

İstanbul Film Festivali'nin afişi yayımlandı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), festivallerin afişlerinde farklı sanat dallarından önemli isimlerle iş birliği yapmaya devam ediyor. Çizgi roman yazarı olarak başladığı kariyerine, senaristlik ve film yönetmenliğini de ekleyen Cem Özüduru, İstanbul Film Festivali’nin afişlerinde imzası olan sanatçılar arasına katıldı.

Özüduru yaptığı açıklamada "Tüm duygularımın ve sanatsal estetiğimin harmanlanmış hali ile İstanbul Film Festivali için tasarlamış olduğum bu afişi bana çizmesi zevk verdiği kadar umarım size de bakması zevk verir” dedi.

Festival bu yıl, ölümünün 40. yıldönümünde dâhi yönetmen Alfred Hitchcock’a özel bir retrospektif bölüm ayırıyor. Cem Özüduru, İstanbul Film Festivali için sinemanın heyecanlandırıcı etkisinden ilham alarak tasarladığı afişini, Hitchcock sever egzotik kuşlarla çevrelenmiş, bulutların üzerindeki, bizi bazen lanetleyen bazen kutsayan bir büyücünün olduğu, bir film sonrası uyuyakalınıp görülen bir rüyaya benzetiyor.

Öte yandan 39. İstanbul Film Festivali programı da şekillenmeye devam ediyor. Bu hafta açılışını yapacak Berlin Film Festivali’nde ilk kez izleyici karşısına çıkan birçok film Türkiye prömiyerini 39. İstanbul Film Festivali’nde yapacak. Festival programının tamamı 17 Mart Salı günü yapılacak basın toplantısında açıklanacak.

Festival Biletleri 28 Mart’ta Satışta

39. İstanbul Film Festivali bu yıl da sinemaseverlere usta yönetmenlerin yeni filmlerinden genç ustalara, yaratıcılığın sınırlarını zorlayan filmlerden klasik başyapıtlara zengin bir program sunacak. Yaklaşık 20 bölümde sunulacak film gösterimlerinin yanı sıra usta sinemacıların katılacağı ücretsiz olarak gerçekleştirilecek söyleşi ve atölye çalışmaları, festival sohbetleri ve özel etkinlikleriyle festival 12 gün boyunca İstanbul’da sinema heyecanını yaşatacak. Sinemaseverler İstanbul Film Festivali biletlerini 28 Mart Cumartesi günü 10.30’dan itibaren Biletix satış kanalları ile Atlas ve Rexx sinemalarında açılacak gişelerden satın alabilirler. Üyelikleriyle İKSV’nin tüm etkinliklerini destekleyen Lale Kart üyeleri biletlerini 24 Mart Salı günü 10.30’dan itibaren alabilirler.

Festival Sinemaları

İstanbul Film Festivali’nin bu yılki gösterimleri Beyoğlu’nda Atlas Sineması, Beyoğlu Sineması, Pera Müzesi, Nişantaşı’nda Cinemaximum City’s Nişantaşı ve Kadıköy’de Rexx Sineması, Kadıköy Sineması ve Cinemaximum Zorlu Center’da yapılacak.

istanbul-film-festivali-nin-afisi-yayimlandi-689345-1.