İstanbul Havalimanı çalışanlarına yapılan MMPI testinde yer alan sorular tepki çekti. Çalışanlara ahiret inancı ve cinsiyetçi sorular yöneltildi

İstanbul Havalimanı çalışanlarına cinsiyetçi kişilik testi

Havva GÜMÜŞKAYA

İstanbul Havalimanı işletmeci İGA tarafından tüm personele yapılan Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI) testinde yer alan cinsiyetçi ve gerici sorular çalışanları tedirgin etti.

Dini inancından cinsel yönelimine kadar birçok konunun yer aldığı anket, tüm personele zorunlu tutuldu. Toplam 550 sorudan oluşan ankette çalışanlara yöneltilen sorulardan bazıları şöyle:

istanbul-havalimani-calisanlarina-cinsiyetci-kisilik-testi-745650-1.

►Çoğu zaman kız olmayı isterdim.(Şayet kız iseniz) kız olduğuma hiç üzülmedim.

► Ahirete inanırım.

► Polisler genellikle dürüsttür.

►Kıyamet gününe inanıyorum.

► Birçok kimseden daha çok dindarımdır

► Kuvvetli siyasi fikirlerim vardır.

► Çok içki kullandım.

Zihinsel sağlık bozukluklarının teşhisine yardımcı olmak için klinik amaçlı olarak geliştirilen MMPI testi uluslararası firmalarda da yaygın şekilde kullanılıyor.

Uzmanlar buna benzer pek çok kişilik testi yapıldığını belirtirken test yapılacak kişinin önce psikiyatrist tarafından muayene edilmesi gerektiğine dikkat çekiyor, uygun görür ise testin yapılabileceğini belirtiyor.

DAHA ÖNCE THY’DE YAŞANMIŞTI

2006 yılında aynı test THY’de de uygulanmış, çalışanlara yöneltilen ahrete inanma, namaz kılma, cinsel yönelim, mastürbasyon gibi sorulara personel tepki göstermişti.

THY yetkilileri testin uluslararası standartta ve daha iyi hizmet verecek personel seçimi için uygulandığını savunmuştu.

istanbul-havalimani-calisanlarina-cinsiyetci-kisilik-testi-745651-1.istanbul-havalimani-calisanlarina-cinsiyetci-kisilik-testi-745652-1.