İstanbul Havalimanı'nda yaşamına son veren diplomatik pasaport sahibi Liberya asıllı Aberkah Samuel Kwame'nin midesinden uyuşturucu çıktığı belirtildi. Olaya ilişkin soruşturmayı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri devir aldı.

İstanbul Havalimanı'nda yaşamına son veren Liberyalı'nın midesinden uyuşturucu çıktı

İstanbul Havalimanı'nda dün yaşamına son veren diplomatik pasaport sahibi Liberyalı Aberkah Samuel Kwame'nin ölümüne ilişkin yapılan ilk incelemede midesinde uyuşturucu madde tespit edildi.

Dün meydana gelen olayda, diplomatik pasaportu olduğu öğrenilen Liberya asıllı Aberkah Samuel Kwame eşi ve çocuklarıyla birlikte ülkelerine dönmek için öğle saatlerinde taksiyle İstanbul Havalimanı'na geldi. Taksiden inen Samuel Kwame birkaç adım attıktan sonra 2'nolu kapının bulunduğu alandan 20 metre yükseklikten kendini aşağıya bırakarak yaşamına son verdi etti.

Yapılan ilk incelemelerde yaşamına son veren diplomatik pasaport sahibi yolcunun midesinde uyuşturucu madde tespit edildi. Bu gelişme üzerine olayla ilgili olarak yürütülen soruşturmayı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri devir aldı.

Diplomatik pasaport sahibi Aberkah Samuel Kwame'nin ölümüyle ilgili olarak Liberya basınından yer alan haberlerde Kwame'nin Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu'nun (ECOWAS) özerk ve uzmanlaşmış bir kurumu olan Batı Afrika Para Ajansı’nda (WAMA) ekonomist olarak görev yaptığı, diplomatik pasaportu nasıl elde ettiğinin belirsizliğini koruduğu ifade edildi.

(DHA)