İstanbul Havalimanı otobüsü kaza yaptı: 1 ölü, 8 yaralı

İstanbul Havalimanı'ndan yolcu taşıyan otobüs elektrik diğerine çarptı, 1 kişi öldü 8 kişi yaralandı.

Büyükçekmece'de İstanbul Havalimanı'ndan yolcu taşıyan Havaist otobüsü kontrolden çıkarak kaza yaptı. Önce yol kenarındaki manav tezgahlarına, ardından da elektrik direğine çarpan otobüste bulunan yolculardan 1'i hayatını kaybederken 8 yolcu yaralandı.

Hayatını kaybeden kişinin 31 yaşındaki kabin görevlisi Didem Şam olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre kaza, Büyükçekmece Çatalca Yolu Caddesi'nde sabah 07.30 sıralarında yaşandı. İstanbul Havalimanı'ndan aldığı yolcuları taşıyan Niyazi Yılmaz yönetimindeki 34 YJ 0259 Havaist otobüsü, henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkarak önce yol kenarında bulunan manav tezgahlarına, ardından da beton elektrik diğerine çarptı. Kazada beton elektrik diğeri otobüsün üzerine devrildi. Olayda Didem Şam (31) isimli kadın hayatını kaybederken, şoförle birlikte 8 kişi de yaralandı.

Kaza sonrası olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Manav tezgahlarında çalışanlar da otobüsün camlarını kırarak yolcuları çıkarttılar.

Otobüsün kaza gürültüsüyle uyanan manav tezgahı işleten bir kişi, “Kazanın sesiyle uyandık, baktık otobüs bu halde. İlk otobüsün içine girmeye çalıştık ama giremedik. Sonra sandalye getirerek, camdan yaralıları çıkardık. Yaralıları buradan çıkararak, ambulansa teslim ettik" ifadelerini kullandı.

Kaza nedeniyle bölgede trafik tek şeride düşerken, otobüsü kaldırma çalışmaları sürüyor.

istanbul-havalimani-otobusu-kaza-yapti-1-olu-8-yarali-610909-1.