İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, saat 18.00-24.00 arası kuvvetli kar sağanağı beklendiğini ifade etti. Yerlikaya, "Lütfen, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım. Dışarıdaysak evlerimize dönelim" uyarısında bulundu. İBB Başkanı İmamoğlu da, vatandaşları özel araç yerine toplu taşımayı kullanmaları konusunda uyardı.

İstanbul için kuvvetli kar sağanağı uyarısı: Saat verildi

İstanbul'da gece saatlerinde başlayan ve gün içinde bazı ilçelerde aralıklarla süren kar yağışı, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Bazı ilçelerde yoğun şekilde devam eden kar yağışı beyaz örtü oluştururken, bazı bölgelerde de ara ara yerini güneşe bırakıyor.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter'dan kar yağışı hakkında uyarılarda bulundu.

Saat 18.00-24.00 arası kuvvetli kar sağanağı beklendiğini ifade eden Yerlikaya, şunları söyledi:

"Lütfen, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım. Dışarıdaysak evlerimize dönelim. Toplu taşıma araçlarını tercih edelim."

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından ilerleyen saatlerde vatandaşlara bir kez daha seslendi. Meteorolojinin turuncu kodlu uyarıda bulunduğunu belirten Yerlikaya, “Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüz 19 Mart Cumartesi günü (yarın) İstanbul için turuncu alarm verdi. 03.00-06.00 arası kar, 06.00-24.00 arası kuvvetli kar sağanakları ve kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Lütfen, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Yerlikaya, başka bir paylaşımında, "Beklenen kuvvetli kar yağışı nedeniyle, trafik seyir ve can güvenliği için, bir sonraki duyuruya kadar, bugün 17.30’dan itibaren motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarına izin verilmeyecektir" ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU: TOPLU TAŞIMAYI KULLANIN

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbullulara, özel araçlar yerine toplu taşımayı kullanmaları yönünde uyarıda bulundu.

İmamoğlu, "17.20’de başlayıp gece boyu yoğun bir kar yağışı yaşayacağız. Vatandaşlarımızı saat 17.00 itibariyle özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları noktasında uyarıyorum. Tüm ulaşım hatlarında ek seferler koyduk. Lütfen özel aracınızı değil toplu taşımayı kullanınız" dedi.