Prof. Dr. Kayıhan Pala, İstanbul Sağlık Müdürü Memişoğlu'nun "İstanbul gibi gelişmiş illerde doğurganlık oranlarını yükseltmemiz gerek, lütfen en az 3 çocuk yapalım" açıklamasına ilişkin olarak, "Çağ dışı" yorumunu yaptı.

İstanbul İl Sağlık Müdürü'nün 'en az 3 çocuk' açıklamasına Prof. Dr. Pala'dan tepki

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Covid-19 İzleme Kurulu Üyesi ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala, İstanbul Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu'nun "İstanbul gibi gelişmiş illerde doğurganlık oranlarını yükseltmemiz gerek, lütfen en az 3 çocuk yapalım" sözlerini değerlendirdi.

Memişoğlu'nun açıklaması için 'çağ dışı' yorumunda bulunan Pala, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul İl Sağlık Müdürü'nün üreme sağlığı konusundaki 'Lütfen en az 3 çocuk yapalım' açıklaması çağ dışı. Üstelik 2 çocuktan sonra kadın büyük ölçüde çalışma yaşamı dışında kaldığı için toplumsal cinsiyet eşitliği açısından da sorunlu. Çağdaş sağlık yöneticilerine gereksinim var!" ifadelerini kullandı.

***

MEMİŞOĞLU: DOĞURGANLIK ORANLARINI YÜKSELTMEMİZ GEREK

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, "İstanbul gibi gelişmiş illerde doğurganlık oranlarını yükseltmemiz gerek, lütfen en az 3 çocuk yapalım" diye konuşmuştu.

Memişoğlu, "Dünyanın en iyi alt yapısını oluşturduk. Bazı annelerimiz ağrıdan korkuyorlar artık ağrısız doğumlar var. Normal doğumumuzu da ağrısız yapılabilecek teknoloji ve imkanlarımız var. Lütfen en az 3 çocuk yapalım. Özellikle İstanbul gibi gelişmiş illerde doğurganlık oranlarını yükseltmemiz gerektiğimi herkesin bilmesini istiyorum. 2000 yılında ilk anne olma yaşını 24 iken şu an 29’a çıktı maalesef" ifadelerini kullanmıştı.