İstanbul'da kar yağışının gün içinde gerçekleşmesi bekleniyor. Ancak asıl kar yağışı yarın gözlenecek

İstanbul kar bekliyor

Küresel tahmin sistemlerinin ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyardığı soğuk hava dalgası dün Türkiye'ye giriş yaptı ve hava sıcaklıkları hızla düşmeye başladı.

Özellikle Türkiye'nin kuzey batısını etkileyecek soğuk ve karlı hava dalgasına fırtına da eşlik edecek. Marmara Denizi'nde fırtına bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü’nün günler öncesinden yaptığı kar uyarısı Edirne'de etkili olmaya başladı. Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve kar yağışlı hava Edirne’de etkisini göstermeye başladı. Kentin kuzeyinde bulunan Bulgaristan sınırı Hamzabeyli Sınır Kapısı ve civar köyleri beyaza büründü.

Edirne’nin Bulgaristan’a Kuzey sınırı olan Hamzabeyli Sınır Kapısı ve civar köyleri an itibariyle beyaza büründü. Balkanlardan gelen soğuk ve kar yağışlı havanın etkisine giren bölgede kar kalınlığı şimdiden 5 santimetreyi aştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü’nün uyarılarına göre Balkanlar üzerinden gelen ve Edirne’nin kuzeyinden giriş yapan soğuk hava dalgası ve kar yağışının öğleden sonra İstanbul’a ulaşması bekleniyor.

İSTANBUL'DA ASIL KAR YARIN

Kar yağışı bugün İstanbul’u da etkileyecek ancak İstanbul’da asıl kar yağışının yarın yaşanması bekleniyor. Aralıklarla süren kar cumartesi de kendini gösterecek ve pazar günü etkisini yavaş yavaş kaybedecek.

***

Hava sıcaklıkları Türkiye'nin kuzeybatısında hızla düşmeye başladı, düne göre 8-10 derece düşecek olan hava sıcaklıklarıyla birlikte kar da yurdu etkilemeye başlayacak. Karlı ve soğuk hava dalgasının pazar gününe kadar yurdu etkilemesi ve pazartesi günüyle birlikte Türkiye’yi terk etmesi bekleniyor.

MARMARA İÇİN FIRTINA UYARISI

Meteoroloji’nin uyarısına göre; Marmara denizinde rüzgârın öğlen saatlerinde kuvvetini artırarak kuzeyli yönlerden 75 kilometreye varan fırtına şeklinde esmesi beklenmekte. Fırtınanın perşembe günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin edilmekte.

***

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu’nun batısı ile Erzurum, Bingöl, Muş,Bitlis, Şırnak, Adıyaman, G. Antep, Kilis, Siirt ve Diyarbakır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun batısı, zamanla İç Ege, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Erzurum, Bingöl, Muş, Şırnak ve Bitlis çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde beklenen yağışların; Isparta, Antalya’nın doğu ilçeleri, Mersin, Adana, Karaman ile Konya’nın güney ve batı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4
İstanbul: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yüksekleri yer yer kar yağışlı 5
İzmir: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 11
Adana: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 17
Antalya: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (Yağışların sabah saatlerinde doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor) 16
Samsun: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 18
Trabzon: Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 24
Erzurum: Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren güney kesimleri ile zamanla il geneli kar yağışlı 3
Diyarbakır: Çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu 13