‘BURASI’ sergisinin açılışını yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul’un gerek yerel gerek uluslararası ölçekte kıymetli kültür, sanat etkinliklerinin bir buluşma noktası olması için yoğun çalışma yürütüyoruz” dedi.

İstanbul kültür sanatla anılacak

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

İBB ile Yapı Kredi Kültür Sanat iş birliğiyle, 21 Eylül 2021-27 Şubat 2022 arasında sanatseverlerin beğenisine sunulacak ‘BURASI’ sergisi öncesinde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sergide İstanbul’a; ekoloji ve kent ilişkisi açısından bakıldığını belirterek, “İBB olarak, şehrimizin kültür-sanat dünyasını zenginleştirecek projeler geliştirmeye büyük önem veriyoruz” dedi. İstanbul’un kültür-sanat etkinliklerinin buluşma noktası olması için çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan İmamoğlu, “Yönetim modelimizin en önemli prensibinin ortak akıl olduğu bu süreci, beraberce güzelleştireceğimizi ve geliştireceğimizi biliyoruz” diye konuştu.


Adını, Füsun Onur’un 1993 tarihli aynı adlı yapıtından alan serginin görüleceği Beyoğlu Galatasaray’daki Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB ve YKKSY arasındaki iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İstanbul’a, ekoloji ve kent çevresinden yeniden bakmayı teşvik eden bir sergi olacağını belirten İmamoğlu, şunları söyledi:

“İçinde çok dersleri barındıran, kaygılandıran ve içine çeken, geçmişinden bugüne ve yarına dönük mesajları olan, kıymetli bir sergi. Sergide, belediyemizin Kent Müzesi koleksiyonlarımızdan ve Atatürk Kitaplığı arşivimizden birçok seçkiyi belki ilk defa görecek İstanbullular ve değerli katılımcılar. Aynı zamanda çok değerli çağdaş sanat eserleriyle de bir arada sunulması, gerçekten iyi bir deneyim yaşatıyor diyebiliriz. Tarihinin ve bugünün simgeleri üzerinden İstanbul’un doğal çevre açısından yaşadığı travmaları da hissettiren bir sergi. Bu anlamda İstanbul’un tarihsel, kültürel, politik dönüşümlerine tanıklığını burada hep birlikte hissedebiliriz diye düşünüyorum. Az önce yaptığım gezide, bu duyguların tümü bende var oldu diyebilirim.”

ETKİNLİKLER BULUŞMA NOKTASI OLACAK

Kentin tarihsel ve kültürel mirasına sahip çıkmanın da sorumluluk alanlarında olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, şehrimizin bu kültür, sanat dünyasını zenginleştirecek projeler geliştirmeye de bu anlamda büyük önem veriyoruz. Gerek yerel, gerek uluslararası ölçekte kıymetli kültür, sanat etkinliklerinin İstanbul’da bir buluşma noktası olduğu, böylesi bir kentte nicelerini hem İstanbulluya hem de ziyaret eden milyonlarca misafirine sunmak çabası içerisindeyiz. Ve bunu tüm paydaşlarımızla, halkımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, özel ve kamu kuruluşlarımızla el ele vererek yapmak istiyoruz. Bu süreci beraberce güzelleştireceğimizi ve geliştireceğimizi biliyoruz” dedi.

İKLİM KRİZİ VE ÇEVRE SORUNLARI ŞİDDETLİ

YKKSY Genel Müdürü Tülay Güngen de konuşmasında, iklim krizini ve çevre sorunlarını şiddetle hissetmeye başladıklarını belirtti. Güngen, serginin içeriğini, “Sergimizde; İstanbul’un havasını, suyunu, ağacını, hayvanını, bahçesini, parkını kent yaşamının paydaşları olarak dikkatimize getirmeye çalıştık. Kent ve doğa ilişkilerini, İstanbul’la ilgili kültür ve sanat eserleri üzerinden sunmaya çalıştık. Sergimiz, İstanbul’un doğasıyla ilgili imgeler ve İstanbul’un tarihinde doğa temsillerine bir yandan dikkat çekerken, çağdaş sanat yapıtlarıyla da İstanbul’un bugününe ışık tutuyor. Ve güncel doğa ve çevre çalışmalarını da bu eserlerin vurguladıkları sorunları da dikkatimize getiriyor” sözleriyle aktardı.