İstanbul merkezli 6 ilde FETÖ operasyonu: 25 gözaltı
İstanbul merkezli 6 ilde FETÖ’nün güncel yapılanmasına yönelik operasyonda 25 kişi gözaltına alındı. Öğrenci evleri üzerinden örgütsel faaliyet yürütüldüğü iddia edilirken, adreslerde yapılan aramalarda para, altın ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

İstanbul merkezli 6 ilde FETÖ'nün güncel yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 25 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin aktif olarak örgüt için çalışmaya devam ettiği, bağlılığı arttırmak için katalog evlilik sistemini sürdürdüğü tespit edildi.
İstanbul Emniyeti ekipleri, İstihbarat Şube Müdürlüğü ile birlikte, FETÖ'nün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma yürüttü.
Yapılan incelemelerde FETÖ'nün güncel yapılanmasında, öğrenci evleri üzerinden eleman temin edildiği, ev abi ve ablaları aracılığıyla örgütsel bağlılığın sürdürüldüğü belirlendi.
Ayrıca kadın yapılanması içerisinde aktif rol alan kişilerin faaliyetlerine devam ettiği tespit edildi.
Çalışmaların ardından bu sabah İstanbul merkez olmak üzere Aksaray, Antalya, Çanakkale, Bursa ve Samsun'da çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Operasyonda 25 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, örgütsel doküman ve yasaklı yayın ile birlikte toplam 1 milyon 140 bin lira değerinde nakit para ve altın ele geçirildi.


