İstanbul Müftüsü: Çocuklarımıza her türlü imkanı sunmaya çalışıyoruz ama bu eğitim açısından çok da iyi bir şey değil

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, ‘Bir yetim de sen okut’ kampanyasında konuştu.

Maşalı, "Bugün çocuklarımıza her türlü imkanı sunmaya çalışıyoruz. Ama bu eğitim açısından çok da iyi bir şey değil. ‘Çocuklarımız sıkıntı çeksin’ anlamında söylemiyorum ama her istediğine erişmiş bir insanın mutluluğu yakalaması diye bir şey söz konusu değil" dedi.

DHA'da yer alan habere göre, Avcılar Müftülüğü, ‘"Avcılar yetimine sahip çıkıyor, 1 öğrenci de sen okut" kampanyası kapsamında ailelere kahvaltı verdi.

Merkez Camii Salonu’ndaki kahvaltıda konuşan Avcılar Müftüsü Bekir Derin, 3’üncü yılına giren kampanyada 2017-18 eğitim sezonunda 416 yetime 320 bin 765 TL, geçen eğitim yılında 509 yetime 460 bin TL tutarında parayı düzenli olarak öğrencilere aylık olarak dağıttıklarını söyledi. Müftü Derin, “Bu yıl 538 yetime ulaştık. 9 ay boyunca kardeşlerimizin 500 bin TL’nin üzerinde emanetlerini bu çocuklarımıza her ay ulaştıracağız. Ulaştırılan para miktarı 3 yıl içerisinde toplam 1 milyon 287 bin TL’yi aşmaktadır” dedi.

'ÇOCUKLARIMIZA HER TÜRLÜ İMKANI SUNMAYA ÇALIŞIYORUZ AMA BU EĞİTİM AÇISINDAN İYİ BİR ŞEY DEĞİL'

Maşalı konuşmasının devamında, ‘Bir eli yağda, bir eli balda’ insanlardan kimseye bir yarar gelmediğini, tarihin gidişine yön verenlerin çileli bir yaşam sürdürdüğünü söyleyerek, "Peygamberler bunların başındadır. Çileli hayat sürmüş insanlar hayatın zorluklarını bilir ve onlarla mücadele etmeyi başarırlar. Bugün çocuklarımıza her türlü imkanı sunmaya çalışıyoruz. Ama bu eğitim açısından çok da iyi bir şey değil. Çocuklarımız sıkıntı çeksin anlamında söylemiyorum ama her istediğine erişmiş bir insanın mutluluğu yakalaması diye bir şey söz konusu değil" şeklinde konuştu.

cukurda-defineci-avi-540867-1.