İstanbul müziğe doyacak: Burada Müzik Var

Türk müzik dünyasına kazandırdığı sanatçılar ve müziğe yaptığı yatırımlarla sektöründe kendine özel bir yer edinen ADA Müzik, “BurAda Müzik Var” ile 10 gün boyunca İstanbullulara unutamayacakları anlar yaşatacak. Yolu, Ada Müzik ile kesişen sanatçıların konser ve özel projelerle yer alacağı etkinlikler, 28 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında Moda Kayıkhane’de düzenlenecek. Kapsamı ve içeriği bakımından Türkiye’de tek mekanda ilk kez gerçekleştirilecek “Burada Müzik Var” Ada Müzik Günleri’nde ayrıca; müzik ile ilgili oturumlar, söyleşiler, atölye ve sürpriz etkinlikler de organize edilecek.

Türler bir arada olacak

İstanbullular müzik dolu günlerde, şarkıları dillerden düşmeyen sanatçıların vereceği konserlerle sonbahar akşamlarını keyifle geçirecekler. Alternatif müzikten pop’a, rock’tan caz’a kadar geniş bir yelpazede herkesin müzik zevkine hitap edecek Ada Müzik sanatçıları, daha önce hiçbir yerde duyulmamış özel sound ve sahne performanslarıyla alışılmışın dışına çıkarak şaşırtıcı sürprizler de yapacaklar.

“Burada Müzik Var” 28 Eylül’deki Kolektif İstanbul, Grup Gündoğarken ve Birsen Tezer konserleriyle başlayacak. Birsen Tezer sahnesinin bir bölümüne Aylin Aslım’ı, Grup Gündoğarken Vasiliki Papageorgiou ve Ezgi Aktan’ı konuk alacak.

Her gün 3 farklı sahne performansının müzik tutkunlarıyla buluşacağı bu özel günlerde, Ayşe Tütüncü Dörtlüsü, Barlas Tan Özemek, Bora Öztoprak, Bulutsuzluk Özlemi, Burcu Tatlıses, Bülent Ortaçgil, Çiğdem Erken, Emre Tankal Quartet, Gürol Ağırbaş, Hüsnü Arkan, Jehan Barbur, Kesmeşeker, Mehmet Güreli, Moğollar, Mor ve Ötesi, Mozaik, Nekropsi, Senem Demircioğlu & İklim Tamkan, Şenay Lambaoğlu, Yeni Türkü ve Zuhal Olcay ile birlikte sürpriz sanatçılar da sahne alacak.

Çiğdem Erken “Kız Kafası Şarkılar” başlıklı programında Fırat Tanış ve Halil Sezai ile birlikte olacak. Bora Öztoprak, oyuncu Devrim Yakut ile farklı ve eğlenceli bir programı sahneye taşıyacak.

Gürol Ağırbaş, “Bas Şarkıları-3” albümünde birlikte olduğu yorumcular; Birsen Tezer, Gaye Biçer, Güvenç Dağüstün, Hüsnü Arkan ve Jehan Barbur ile aynı sahneyi paylaşacak. Barlas Tan Özemek, yayınlanacak ilk albümünün lansman konseri olacak performansını, Bartu Küçükçağlayan, Gaye Su Akyol ve Özge Fışkın ile birlikte gerçekleştirecek.

Burada Müzik Var” ayrıca, Mozaik grubunun 1992'deki son konserinden sonraki ilk sahnesine ve Nekropsi grubunun uzun bir aradan sonraki ilk performanslarına tanık olma fırsatı sunacak.

Final Fazıl Say ile…

7 Ekim tarihindeki final gecesinde ise sahnede Fazıl Say olacak. Fazıl Say, “İlk Şarkılar ve Güz Şarkıları” repertuarını içeren programda, Serenad Bağcan, Güvenç Dağüstün ve Ece Dağıstan ile birlikte Moda sahilinden tüm İstanbul’u müzik ile kucaklayacak.

Söyleşilerle müzik dünyası

Yalnızca konserlerle sınırlı kalmayacak “Burada Müzik Var” etkinliklerinde müziğe yön veren sanatçılar, iş insanları ve müzik yazarlarının katılımıyla Türkiye’de ve dünyada müzik endüstrisinin gittiği yer, ekonomide müziğin yeri, yeni müzik mecraları gibi konu başlıklarıyla oturum ve söyleşiler de gerçekleştirilecek.

“Burada Müzik Var” etkinlikleri için biletler biletix'ten ve etkinlik günleri kapı girişlerinden temin edilebilecek.

www.buradamuzikvar.com

facebook.com/buradamuzikvarr

twitter.com/buradamuzikvar

istanbul-muzige-doyacak-burada-muzik-var-504355-1.