İktidarın ve yandaşların ailenin birliğini tehlikeye düşürdüğünü iddia ederek sürekli hedef haline getirdiği İstanbul Sözleşmesi Erdoğan'ın gündeminde.

İstanbul Sözleşmesi Erdoğan'ın da hedefinde: Çalışıp, gözden geçirin

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün başkanlık yaptığı MYK ve il başkanları toplantılarında sürekli iktidarının sürekli gündeme getirmeye çalıştığı ve hedef haline gelen İstanbul Sözleşmesi ile ilgili konuştu.

Erdoğan, kurmaylarına, “Çalışıp, gözden geçirin. Halk istiyorsa kaldırın. Halkın talebi kaldırılması yönündeyse, buna göre bir karar verilsin. Halk ne derse o olur” talimatı verdiği iddia edildi.

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlık yaptığı MYK ve il başkanları toplantılarında, kamuoyunda tartışılan İstanbul Sözleşmesi de gündeme geldi. Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurmaylarına, “Çalışıp, gözden geçirin. Halk istiyorsa kaldırın. Halkın talebi kaldırılması yönündeyse, buna göre bir karar verilsin. Halk ne derse o olur” talimatı verdi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da dün benzer bir açıklama yapmıştı. Kurtulmuş katıldığı bir programda İstanbul Sözleşmesi ile ilgili "Nasıl usulünü yerine getirerek imzalanmışsa, usulünü yerine getirerek sözleşmeden çıkılır" ifadelerini kullanmıştı.