Datça Kadın Platformu, gerici çevrelerin kaldırılmasını istediği İstanbul Sözleşmesi'nin derhal hayata geçirilmesini istedi. Platformdan yapılan açıklamada, "Biz geri adım atmayacağız, siz kadın düşmanı politikalarınızdan vazgeçeceksiniz" denildi.

"İstanbul Sözleşmesi ile ilgili konuşulması gereken derhal hayata geçirilmesidir"

KADRİYE BAKSİ / DATÇA

Datça Kadın Platformu, iktidar tarafından hedef haline getirilen İstanbul Sözleşmesi'nin derhal hayata geçirilmesini vurguladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan açıklamada, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme tartışmalarına tepki gösterildi.

Platformdan yapılan açıklamada, "İstanbul Sözleşmesi ile ilgili konuşulacak tek şey var; o da bu sözleşmenin derhal hayata geçirilmesidir. Her gün 3 kadının öldürüldüğü bu topraklarda kadınların mücadelesi 1841’de kadınların evlenme ve boşanma hakkını resmileştirme hakkını elde etmekle başladı. Eğitimden, çalışma hayatına kadar her alandaki tüm haklarımızı mücadele ederek kazandık. Yaşam hakkımızı, eşitliğimizi ve özgürlüğümüzü elde edene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Biz geri adım atmayacağız, siz kadın düşmanı politikalarınızdan vazgeçeceksiniz" ifadeleri kullanıldı.

istanbul-sozlesmesi-ile-ilgili-konusulmasi-gereken-derhal-hayata-gecirilmesidir-764552-1.

Açıklama, şu ifadelerle devam etti: "Devlet şiddetsiz bir yaşamın kurulmasından; kadınların, çocukların, doğanın korunmasından; insanların etnik kökeni, dinsel tercihi, dili, inancı yüzünden dışlanmasının zulüm görmesinin engellenmesinden sorumludur. İstanbul Sözleşmesi'nin hayata geçmesi bu sorumlulukların hayata geçirilmesi için önemli bir teminattır.”

“Son bir yılda öldürülen 474 kadın sadece bir sayı değildir" denilen açıklamada, "Onlar bu toplumda özgürlüğü için direnen, baş eğmeyen insanların sembolüdür. Aramızda, mücadelemizde yaşıyorlar” ifadeleri kullanıldı.

Datçalı kadınlar, açıklamanın ardından öldürülen kadınların isimlerini tek tek okudu ve hepsi için “burada” diye ses verdi. Kadınlar, 10 dakikalık oturma eyleminden sonra slogan atarak eylemlerine son verdi.