İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz!

HABER MERKEZİ

Kadınlar İstanbul Sözleşmesi’ni yaşatmak için sokaklarda. Haklarımızdan Vazgeçmiyoruz, İstanbul Sözleşmesini Uygula İstanbul Kampanya grubu cuma ve cumartesi günü İstanbul’un ilçelerinde kadınlarla buluşacak. Yapılan buluşmalarda İstanbul Sözleşmesi’ni anlatan broşürler dağıtılacak, forumlar gerçekleştirilecek, nöbet tutulacak, yürüyüşler yapılacak.

Kadınlar Cuma günü saat 17.00’de Ümraniye-Merkez Yürüyüş Yolu’nda buluşacak. Cumartesi günü ise saat 17.00’de Okmeydanı’nda bir araya gelecek olan kadınlar forum gerçekleştirip, bilgilendirici broşürler dağıtacak.

Belediyelerden pankartlı destek

Öte yandan İzmir’de Bornova ve Selçuk Belediyeleri, hizmet binalarına ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ pankartları astı.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, kadına yönelik şiddete hiçbir şekilde tolerans gösterilmemesi gerektiğini ifade etti: “İstanbul Sözleşmesi’ni imzalamak yetmez. Asıl olan uygulamaktır. Biz de kurum olarak buna dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak istedik.”

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve Meclis Üyesi Metin Erkan ise daha önce de ağustos ayı meclis toplantısına ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır. Vazgeçmiyoruz’ yazılı maskelerle katılmıştı.