TCK 103 Çocuk Cinsel İstismarı Affına Karşı Kadın Platformu'nun çağrısıyla çocuk istismarı faillerine evlilikle af düzenlemesine karşı kadınlar bir araya geldi. Kadın Platformu üyeleri, İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını ve çocuk istismarı faillerine evlilikle af düzenlemesinden vazgeçilmesini istedi

"İstanbul Sözleşmesi'ni uygulayın, çocuk cinsel istismarı affından vazgeçin"

BİRGÜN İZMİR

TCK 103 Çocuk Cinsel İstismarı Affına Karşı Kadın Platformu'nun çağrısıyla çocuk istismarı faillerine evlilikle af düzenlemesine karşı İzmir, Kuşadası ve Dikili’de basın açıklaması düzenlendi.

Konak İskele Meydanı’nda bir araya gelen Kadın Platformu üyeleri, İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını ve çocuk istismarı faillerine evlilikle af düzenlemesinden vazgeçilmesini istedi.

Dikili Atatürk Meydanı’nda, TCK 103 ile ilgili ülke genelindeki Kadın Platformlarının eş zamanlı basın açıklamasına Dikili Kadın Platformu da destek verdi. Dikili’deki basın açıklamasını Ayfer Budak, Ayşe Hamarat Ortaköy ve Yasemin Özbek okudu.

Kuşadası Kadın Platformu, güvenlik güçlerinin basın açıklamasının önceden belirlenen yerini değiştirmesine rağmen, Kuşadası Adliyesi önünde basın açıklamasını gerçekleştirdi.

istanbul-sozlesmesi-ni-uygulayin-cocuk-cinsel-istismari-affindan-vazgecin-755407-1.

İzmir / Konak İskele

istanbul-sozlesmesi-ni-uygulayin-cocuk-cinsel-istismari-affindan-vazgecin-755409-1.

Dikili Atatürk Meydanı

istanbul-sozlesmesi-ni-uygulayin-cocuk-cinsel-istismari-affindan-vazgecin-755410-1.

Kuşadası Adliyesi

"KAZANILMIŞ HAKLARI TEHDİT ETMEKTEN VAZGEÇİN"

TCK 103 Kadın platformunun, çocuk istismarcılarına affı amaçlayan yasal düzenlemelere karşı eylem çağrısına Datçalı kadınlar da ses verdi.

Kadınlar bu akşam Datça Cumhuriyet Meydanında, Datça Kadın Platformunun çağrısıyla toplandı. Datçalı kadınlar adına konuşan Nejla Okyay’ın, TCK 103 Kadın Platformunun hazırladığı ortak basın açıklamasını okumasından sonra, kadınlar yaptıkları gösteriyi sloganlar atarak sonlandırdı.

İktidar tarafından, istismar faillerine af öngören yasa düzenlemesinin yeniden gündeme getirilmesine tepki gösteren ve 239 kadın örgütünden oluşan TCK 103 Kadın Platformu Türkiye çapında eylem çağrısı yapmıştı. Başta İstanbul’daki çok sayıda kadın örgütü olmak üzere, Mardin, Bursa, Eskişehir, Urfa, Muğla, Edremit, Ayvalık, Bodrum, Trabzon, Antalya gibi birçok şehirde kadın örgütleri eş zamanlı eylemler yaptı. Bu kapsamda Datça’da yapılan eylemde de kadınlar, "Hem çocuk cinsel istismarı faillerine yönelik af girişimlerinden hem de İstanbul Sözleşmesi’ni ve 6284 şiddet yasasını karalamaktan, kadınların kazanılmış haklarını tehdit etmekten vazgeçin” dedi.

istanbul-sozlesmesi-ni-uygulayin-cocuk-cinsel-istismari-affindan-vazgecin-755418-1.

Datça