Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılması kararını kabul etmeyen kadınlar, İstanbul’un birçok semtini İstanbul Sözleşmesi pankartlarıyla donattı.

İstanbul’un dört bir yanı ‘İstanbul Sözleşmesi’ pankartlarıyla donatıldı!

Türkiye’nin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararnameyle İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılma kararına yönelik tepkiler devam ediyor. Bugün “İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula” kampanya grubu “ İstanbul Sözleşmesi Bizim” diyerek İstanbul’un dört bir köşesini pankartlarla donattı.

Grup; Taksim, Beşiktaş, Altunizade, Okmeydanı ve diğer pek çok semti, “İstanbul Sözleşmesi Bizim” pankartlarıyla donattı.

istanbul-un-dort-bir-yani-istanbul-sozlesmesi-pankartlariyla-donatildi-865033-1.
Okmeydanı

istanbul-un-dort-bir-yani-istanbul-sozlesmesi-pankartlariyla-donatildi-865041-1.

istanbul-un-dort-bir-yani-istanbul-sozlesmesi-pankartlariyla-donatildi-865032-1.

istanbul-un-dort-bir-yani-istanbul-sozlesmesi-pankartlariyla-donatildi-865031-1.
Altunizade

istanbul-un-dort-bir-yani-istanbul-sozlesmesi-pankartlariyla-donatildi-865030-1.
Beşiktaş

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KADINLAR İÇİN NEDEN HAYATİ ÖNEME SAHİPTİR?

11 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul’da gerçekleşen Avrupa Konseyi Bakanlar Kurulu toplantısında imzaya açılan ve ilk olarak Türkiye’nin imzacı olduğu İstanbul Sözleşmesi, 2014 yılından beri yürürlükte. Ancak yükümlülükleri gerektiği gibi yerine getirilmiyor.

İstanbul Sözleşmesi’nin amacı:

►Kadınların güçlendirilmesi yolu dahil, kadın ile erkek arasındaki temel eşitliği teşvik etmek, taraf devletlerin yetkililerine, görevlilerine, kurum ve kuruluşlarına kadına yönelik şiddetle mücadele yükümlülüklerine uygun davranmalarını sağlamaları, cinsiyete duyarlı politikalar geliştirmeleri, şiddeti önlemede ve mücadelede bütüncül politikaların uygulanması,

►Kadına yönelik şiddetle mücadele alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütleriyle etkin işbirliği tesisi, özel sektör ve medyanın kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla politika hazırlamalarını teşvik etmeyi,

►Şiddet eylemlerinin tekrarlanmasından korumak amacıyla gerekli hukuki ve diğer tedbirleri almayı, şiddete maruz kalanın şiddet gösterenden tazminat talep etmesini sağlamak üzere hukuki tedbirleri almayı şart koşar.