İstanbul’un renkleri pandemide de canlı

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Kültür sanat dünyasının her alanda olduğu gibi olağanüstü zamanlardan geçtiği günlerde sanatçılar üretmekten vazgeçmiyor. Resim, heykel, fotoğraf gibi sanat dalları müzeler ve galeriler aracılığıyla sanatseverlerle buluşuyor. Pandemi önlemleri kapsamında ziyaretçilerle buluşturulan sergiler nisan ayında da İstanbul’un çeşitli noktalarından alternatifler sunuyor.

İşte sizler için 5 seçki:

• [ELEKTROİZOLASYON]: Bilinmeyen Parametre Kayıt-Dışı

Sanatçı Emre Hüner’in kişisel sergisi, yarı kurgusal bir senaryo metni etrafında şekillenmiş yeni üretimlerden oluşuyor. Küratörlüğünü Aslı Seven’in üstlendiği sergide Hüner, film, roman veya mimari yapı gibi formlar arasında aracı bir unsur olarak gördüğü senaryoyu işlevinden bağımsızlaştırıyor ve nihai bir sonuca varmak yerine açık bir üretim yöntemi, bir senaryo yazım süreci öneriyor. Sergi, 5 Aralık’a kadar Arter’de görülebilir.

• İmkansız Eve Dönüş

İmkânsız Eve Dönüş, Lübnan asıllı ressam, yazar, aktivist ve şair Etel Adnan’ın yüz yıla yaklaşan yaşamının tüm üretim dönemlerini kapsayan retrospektif niteliğinde bir sergi. Serhan Ada ve SimoneFattal’inküratörlüğünde gerçekleştirilen sergi, 1925 yılında Beyrut’ta çok dilli, çok dinli, çok kültürlü bir ailede ve coğrafyada dünyaya gelen Eteladnan’ın eserlerini İstanbul’a taşıyor. Pera Müzesi’ndeki sergi, 8 Ağustos’a kadar görülebilir.

• Romance

Sanatçı Ayşe Benzemiş’in üçüncü kişisel sergisi kendi anlatım dilinin ikonikleşmiş figürleriyle ortaya koyduğu yeni çalışmalara yer veriyor. Bezenmiş, eserlerinde sembollerle işaretlenmiş düşsel bir evren yaratıyor. Sanatçının desen ve resimlerinin ana temasın oluşturan kadın dünyası bu seride de öne çıkıyor. 10 Nisan’da açılacak olan sergi, Dirimat’ta 10 Mayıs’a kadar gezilebilir.

• LoveOverEntropy

Aklın mercek altına alındığı bu karma sergide Ahmet Sel, Aybala Yalçın, Bahadır Çolak, Büşra Çeğil, Dinçer İşgel, Zeren Göktan, Halil Vurucuoğlu, Fırat İtmeç, Elçin Acun, Fırat Engin, Hande Şekerciler, Kadriye İnal, Lal. Batman, Mert Özgeni Furkan Temir, Nejat Satı, Sinan Logie, Serra Duran Paralı ve Volkan Kızıltunç gibi 19 sanatçının eserleri yer alıyor. Bir sistemdeki rastgelelik ve düzensizlik olarak tanımlanan ‘entropi’ kelimesine vurgu yapan sergi Ayça Okay’ın küratörlüğünde gerçekleştiriliyor. Sergi, 29 Nisan’a kadar Art On İstanbul’da görülebilir.

• Aile Albümü

Sanatçı Eda Çekil ilk kişisel sergisi ile aile albümlerine, aile ve evlilik kurumlarına dikkatli bir bakış sunuyor. Çoğunlukla kişisel geçmişine odaklanarak fotoğraf ve farklı ortamları toplumsal cinsiyet ekseninde bir araya getiren Eda Çekil, bu yıl tamamladığı sanatta yeterlik çalışmasında çağdaş sanatta aile fotoğrafı ve toplumsal cinsiyet üzerine odaklanıyor. 8 Nisan’da Yapı Kredi bomontiadaALT’ta görülebilecek sergi 8 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilir.