İstanbul’un yeni Emniyet Müdürü Aktaş’tan ilk açıklama

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Zafer Aktaş, düzenlenen törenle görevini devraldı.

Törende görevi devreden Mustafa Çalışkan ve yerine gelen Zafer Aktaş birbirlerini tebrik ederek başarı diledi. Aktaş; ilk açıklamasında "Sayın Cumhurbaşkanımıza böyle bir görevi tebliğ ettiği için şükranlarımı arz ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın tevdilerine teveccühlerine mazhar olmaya çalışacağız," dedi.

Görüşmenin ardından basına açık olarak gerçekleşen devir teslim töreninde iki müdür birbirlerine çiçek verdi.

Yeni görevi için Ankara'ya gidecek olan Mustafa Çalışkan, “Dünyanın en güzel yerlerinden birinin emniyet müdürü oldunuz. Tebrik ederim diyerek,” Zafer Aktaş'a başarı diledi.

Devir teslim töreni sonrasında basın mensuplarına yönelik kısa bir konuşma yapan İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, şunları söyledi: "Türkiye'nin göz bebeği olan böyle bir şehirde görev almaktan onur duyuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza böyle bir görevi tebliğ ettiği için şükranlarımı arz ediyorum. İnşallah daha önce olduğu gibi bundan sonra da tüm kadro ve personelimizle birlikte layıkıyla görev yapmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın tevdilerine teveccühlerine mazhar olmaya çalışacağız."