İstanbul Üniversitesi'nde indirimli yemek sınırlamasını protesto eden öğrencilere polis müdahalesi

İstanbul Üniversitesi’ne bağlı kampüslerde 2 Ocak’tan itibaren yemekhanelerde kahvaltı verilmeyeceği ve öğrencilerin 3 öğün indirimli yemek hakkının tek öğüne indirilmesine tepki gösteren öğrenciler polisin sert müdahalesi ile karşılaştı.

Üniversitenin yemek kararına karşı "Müşteri değil, öğrenciyiz" diyen üniversiteliler, yemekhaneyi boykot ederek alınan kararın iptal edilmesi için Rektörlüğe dilekçelerini vermek istedi. Merkez Kampüs dışından gelen öğrencilerin Rektörlüğün olduğu kampüse girilmesi engellenirken, Merkez Kampüs'te toplanan öğrencilerin ise dışarıda bekleyen arkadaşlarıyla buluşması polis tarafından engellendi.

Durumu protesto etmek için üniversite kampüsünde toplanan ve zamma karşı hazırladıkları dilekçeleri rektörlüğe vermek isteyen öğrencilere polis coplu müdale etti.

EĞİTİM SEN'DEN ÖĞRENCİLERE DESTEK

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile İstanbul Üniversitesi öğrencilerine destek oldu. "Kamusal eğitim hakları,yemek hakları için mücadele eden Müşteri değil öğrenciyiz diyen, İÜ yemeğime dokunma sesini yükselten gençlere saldırılıyor" diyen Aydoğan, "Onlar bugünümüz, geleceğimiz! Öğrencilerimize hayalleri kadar büyük bir gelecek bırakma mücadelesidir, mücadelemiz! Öğrencime dokunma!" ifadelerini kullandı.

istanbul-universitesi-nde-indirimli-yemek-sinirlamasini-protesto-eden-ogrencilere-polis-mudahalesi-669840-1.
Fotoğraf: Evrensel