İstanbul Üniversitesi öğrencisi yaşamına son verdi

İstanbul Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 4.Sınıf öğrencisi Hakan Taşdemir adlı genç yaşamına son verdi.

Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) İstanbul Üniversitesi Temsilciliği, Twitter hesabından İstanbul Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 4.Sınıf öğrencisi Hakan Taşdemir adlı gencin intihar ederek yaşamına son verdiğini duyurdu.

Yapılan paylaşımda “AKP'nin uyguladığı neoliberal politikaların yarattığı yoksulluk ve geleceksizlik bir sıra arkadaşımızı daha aramızdan aldı. İstanbul Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 4.Sınıf öğrencisi Hakan Taşdemir, intihar ederek yaşamına son verdi. #HakanTaşdemir” ifadelerine yer verildi.

istanbul-universitesi-ogrencisi-yasamina-son-verdi-689549-1.

Geçtiğimiz ay İstanbul Üniversitesi öğrencisi Sibel Ünli de yaşamına son vermişti. İstanbul Fatih’te sahilde cansız bedeni bulunan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Sibel Ünli’nin intihar sebebinin iş bulamaması, ekonomik durumunun kötü olması ve sosyal medyada dış görünüşüne yönelik alaylı mesajlardan dolayı girdiği depresyon olarak ifade edilmişti. Genç kadının, sosyal medya hesabından yeni yıl dileğini "iş bulmak" olarak açıkladığı ve bir liraya karnını nasıl doyuracağını sorduğu görülmüştü.