İstanbul Üniversitesi Vefa binası tehlike saçıyor

Merve Atıcı

İstanbul Üniversitesi Vefa ek binası tehlike saçıyor. Her an çökme tehlikesiyle karşı karşıya olan binaya çürük raporu verildiğini söyeleyen öğrenciler, ‘can güvenliğimizin olmadığı bu binada öğrenim görmek istemiyoruz’ diyor.

Öğrenciler, okula gelen yapı kontrol ekiplerinin binanın ‘acil olarak yıkılması’ yönünde rapor verdiğini ancak bu raporun rektörlük tarafından gizlendiğini iddia ediyor.

‘REKTÖR YIKIM RAPORUNU GİZLİYOR’

Konuyla ilgili olarak BirGün’e konuşan İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi İ.E, “Binaya uzun zaman önce çürük raporu verilmiş, can güvenliğimizin olmadığı bir binada ders görüyoruz. Depremden sonra yapı kontrol ekipleri biz dersteyken gelip ölçüm yaptılar. Rektörlüğe binanın yıkılması yönünde rapor verildiğini duyduk ancak talebimize rağmen rapor bizimle paylaşılmadı. Rapor rektörlük tarafından gizleniyor” dedi.

‘CİMER’E BAŞVURU YAPACAĞIZ’

Yasal olarak ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ve seslerinin duyulmasını beklediklerini ifade eden bir başka öğrenci ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) başvuracaklarını ve söz konusu raporun kendileriyle paylaşılmasını talep edeceklerini aktardı.

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı 1. sınıf öğrencisi E. “Her yer yarık ve deliklerle dolu. Derslere girerken herhangi bir deprem anında nasıl kaçarız diye sıra seçiyoruz, bu korkuyla eğitime devam etmek istemiyoruz. Binanın taşınmasını istiyoruz. En azından rektörlük tarafından bir açıklama yapılmasını talep ediyoruz fakat o bile yapılmıyor” şeklinde konuştu.

Öte yandan eski bir öğrenci de 2012 yılında binanın tahliyesi için çalıştıklarını ancak o dönemde de bir sonuç alamadıklarını aktardı.

cukurda-defineci-avi-540867-1.