İstanbul Üniversitesi'ne bağlı yemekhanelerde, öğrencilerin daha önce her öğünde kullanabildikleri indirimli yemek hakları tek öğüne düşürüldü. Öğrenciler duruma tepki gösterdi

İstanbul Üniversitesi yemekhanesinde öğrenci indirimi tek öğüne düştü

İstanbul Üniversitesi’ne bağlı yemekhanelerde, 2 Ocak’tan itibaren kahvaltı hizmetinin kaldırılacağı ve öğrencilerin daha önce her öğünde kullanabildikleri indirimli yemek haklarını tek öğünde kullanabilecekleri duyuruldu. Güncellenen fiyatlara göre, üç öğün verilen yemek sayısı ikiye indirilirken, bunlardan yalnızca biri 3.5 TL olacak, diğeri için ise18 TL ödenecek.

İstanbul Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, “02.01.2020 Perşembe gününden itibaren tüm yemekhanelerimizde kahvaltı hizmeti verilmeyecektir. 02.01.2020 tarihinden itibaren öğrencilerimizin indirimli yemek hakkı 1 öğünle devam edecektir. Gündüz öğrenim gören öğrencilerimiz “öğlen yemeklerinden”, akşam öğrenim gören öğrencilerimiz “akşam yemeklerinden” öğrenci ücreti üzerinden faydalanabilecektir” ifadeleri kullanıldı.

Öğrenciler ise duruma tepki göstererek her öğünde kullanabilecekleri öğrenci indiriminden yararlanmak istediklerini belirttiler. Konuyla ilgili olarak 'Ekşi Sözlük'te, "İstanbul üniversitesi yemekhane sınırlaması" konulu bir başlık açıldı. Açılan başlık gün içinde en çok 'entry' girilen başlıklardan oldu.

İstanbul üniversitesi yemekhane sınırlaması başlığında yer alan tepkilerden bazıları şu şekilde:

"Koskoca istanbul üniversitesinin düştüğü duruma bakın. Ekonomik krizin kapıyı ardına kadar açtığının göstergesidir."

"İnsanların ve kendimin bu şekilde uyumasını aklım almıyor artık. İhtiyaçlar hiyerarşisinde en alt basamakları tamamlamakta zorluk yaşıyor artık devlet. Vay ki ne vay halimize."

"Üniversite’nin temel unsuru olan öğrencilerine değer vermediği bir karar verilmiş. istanbul gibi pahalı bir şehirde dışarda yemek yiyecek parası olmaz her öğrencinin. bir an önce bu karardan vazgeçilip öğrenci kardeşlerimizin yemeğini kısmamaları gerekir."

"Rezalet bir karardır bir üniversite nasıl yönetilemez örneğidir."