CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, İstanbul Valiliği İl Hıfzıssıhha Meclisi’nin, 'açık alanlarda yapılacak konser, gösteri, festival gibi etkinliklerin yasaklanması" kararını 4 saat sonra değiştirmesinin nedeninin AKP İstanbul 100 Bin Yeni Üye Programı olduğunu iddia etti.

İstanbul Valiliği etkinlik yasağını "AKP İstanbul 100 Bin Yeni Üye Programı" için mi erteledi?

İstanbul Valiliği, İl Hıfzıssıhha Meclisi'nin saat 18.00'de olağanüstü toplantısında aldığı 'açık alanlarda yapılacak konser, gösteri, festival gibi etkinliklerin 12 Eylül'den itibaren izin verilmeyeceği' kararı, gece 22.00'de yapılan toplantıda değiştirildi.

Tarihin neden değiştirildiğine ilişkin açıklama yapılmazken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, kararının 4 saat sonra değiştirilmesinin nedeninin bugün Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek AKP İstanbul 100 Bin Yeni Üye Programı olduğunu iddia etti.

Emir’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“İstanbulda pandemi için alınan kararların Pazartesi’ye ertelenmesinin cevabı burada.”

YASAK 14 EYLÜL PAZARTESİ BAŞLAYACAK

İstanbul Valiliği İl Hıfzıssıhha Meclisi’nin, 'açık alanlarda yapılacak konser, gösteri, festival gibi etkinliklerin yasaklanması" kararını 4 saat sonra değiştirdi. Buna göre, yasaklar, '14 Eylül 20.20 pazartesi günü saat 08.00'den itibaren geçerli olacak

Saat 18.00'de yapılan toplantıda, bu gece yarısından itibaren yasak kararı alınırken, 4 saat sonra, gece 22.00'de toplanan Kurul, yasağı pazartesi sabahına kadar erteledi. Kararla hafta sonunda, deniz araçlarında ve açık havada düğün, nikah, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan ile açık hava konserleri, festivaller gibi etkinlikler serbest bırakıldı.

İstanbul İl Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Yardımcısı Niyazi Erten başkanlığında bugün saat 18.00'a olağanüstü toplandı. Toplantıda, koronavirüs önlemleri nedeniyle deniz araçlarında düğün, nikah, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan ile açık hava konserleri, festivaller gibi etkinliklerin 12 Eylül'den itibaren yasaklanması kararlaştırıldı. Karadda, açık alanlarda konser, gösteri, festival gibi etkinliklere de müsaade edilmeyeceği belirtildi.

Yasağın başlamasına iki saat kala İl Hıfzıssıhha Meclisİ saat 22.00'de ikinci olağanüstü toplandı. Toplantıda, yasakların uygulanma tarihi değiştirildi. Karara göre yasaklar, '14 Eylül 2020 pazartesi günü saat 08.00'den itibaren geçerli olacak. Hafta sonu İstanbul'da açık havada ve deniz araçlarında düğün, nikah, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan ile açık hava konserleri, festivaller serbest olacak.