Devletin tüm organlarıyla Boğaziçi Üniversitesi direnişini karalama çabası sürüyor. İstanbul Valiliği, dün Kadıköy'de gözaltına alınanların 'silahlı terör örgütleri' ile irtibatlı olduğunu öne süren bir açıklama yaptı.

İstanbul Valiliği: Kadıköy'de gözaltına alınanlar silahlı terör örgütleriyle irtibatlı

İstanbul Valiliği, Kadıköy'de düzenlenen Boğaziçi Üniversitesi'ne destek gösterisinde gözaltına alınan 65 kişiden 58'inin farklı 'silahlı terör örgütleriyle' iltisaklı-irtibatlı olduğunu ve haklarında daha önce işlem yapıldığını iddia etti.

Valiliğin saydığı örgütler arasında 49 yıl önce dağılan THKPC ve TKML olarak kısaltılan bilinmeyen bir örgüt de bulunuyor.

Dün akşam Kadıköy'de gerçekleştirilen gösteride polis sert müdahalede bulunmuş, 65 kişiyi gözaltına almıştı.

İstanbul Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Gözaltına alınan 65 şüpheliden 58'inin farklı silahlı terör örgütleriyle iltisaklı-irtibatlı ve haklarında daha önce işlem yapıldığı, 7 şahsın da herhangi bir suç kaydının bulunmadığı anlaşılmıştır. Gözaltına alınan 58 şüpheliden, 1 şahsın DHKP-C silahlı terör örgütü üyesi olduğu ve arandığı, 28 şahsın DHKP-C, MLKP, TKEP/L, TİKKO, THKPC, TKML terör örgütleriyle, 22 şahsın PKK/KCK silahlı terör örgütüyle ilgili geçmişte suç kayıtlarının bulunduğu, 7 şahsın farklı silahlı terör örgütleriyle iltisaklı oldukları tespit edilmiştir."