İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da kar nedeniyle olumsuz hava koşullarının devam ettiğini bildirerek, "Lütfen zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım. Toplu taşıma araçlarını tercih edelim. Motokuryelerin trafiğe çıkış kısıtlaması devam ediyor" dedi. İstanbul'un birçok kesiminde etkili olan kar yağışı ile zaman zaman görülen fırtına, ulaşımda aksamalara neden oluyor.

İstanbul Valiliği'nden kar uyarısı: Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım
Fotoğraf: AA

İstanbul'da kent genelinde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde de kar yağışı etkili oluyor.

TEM ve D-100 kara yolunda yağış nedeniyle sürücüler trafikte yavaş ilerlerken Avrupa Yakası'nda Arnavutköy, Beylikdüzü, Beşiktaş, Kağıthane, Beyoğlu, Fatih, Bahçelievler ve Bakırköy'de kar, aralıklı olarak devam ediyor.

Anadolu Yakası'nda da Beykoz, Ümraniye, Çekmeköy, Kartal, Pendik, Maltepe ve Tuzla'nın yüksek kesimleri beyaz örtüyle kaplandı.

VALİ YERLİKAYA'DAN UYARI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da etkisini sürdüren olumsuz hava koşullarıyla ilgili uyarıda bulundu.

Twitter'tan yaptığı açıklamda, buzlanma ve don olaylarının devam ettiğini bildiren Yerlikaya, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması gerektiği konusunda uyararak, "Toplu taşıma araçlarını tercih edelim" dedi.

Yerlikaya, motokuryelerin trafiğe çıkış yasağının da devam ettiğini hatırlattı.

Yerlikaya'nın paylaşımı şöyle:

Kıymetli Hemşehrilerim, #İstanbul’da olumsuz hava koşulları, buzlanma ve don olayları etkisini sürdürüyor. Lütfen ZORUNLU OLMADIKÇA trafiğe çıkmayalım. Toplu taşıma araçlarını tercih edelim. Motokuryelerin trafiğe çıkış kısıtlaması devam ediyor."

TRAFİKTE AKSAMA

Anadolu Yakası'nda etkisini gösteren fırtına nedeniyle sürücüler ve yayalar trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan TEM Ümraniye Köprülü Kavşağı, çalışmalar sonucu tekrar açıldı.

Ümraniye, Ataşehir, Sancaktepe, Kartal ve Beykoz'da zaman zaman etkili olan tipi nedeniyle TEM Otoyolu ve D-100 kara yolunda sürücüler ilerlemekte zorlandı. Ümraniye Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nde, yolda kalan araçlar çevredekilerin yardımıyla zorlukla ilerleyebildi.

Ataşehir TEM bağlantı yolunda ise bazı noktalarda araçların yolda kaldığı, bu nedenle trafik yoğunluğunun oluştuğu gözlendi.

Çekmeköy Taşdelen Mahallesi'nde ise yolun kayganlaşması nedeniyle bir otomobil kontrolünü kaybedip kaldırıma çıkarak hasarlı kazaya neden oldu.

Sancaktepe'de de farklı bölgelerde araçlar yolda kaldı. Belediye ekiplerinin yolları temizlemesi ve tuzlama çalışmalarının ardından trafik akışı normale döndü.

D-100 kara yolu, TEM Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve bağlantı yollarında tuzlama çalışmaları devam ediyor. Kar küreme araçları da otoyollarda ve ana arterlerde çalışıyor.