İstanbul Valiliği’nin oluşturduğu “Toplu Ulaşım Bilim Kurulu” tarafından “Covid-19 salgınının yolcu davranışına ve ulaştırma sistemine etkisinin değerlendirilmesi” ile ilgili bir anket başlatıldı

İstanbul Valiliği’nden koronavirüsün yolcu davranışı ve ulaştırma sistemine etkisiyle ilgili anket

İstanbul Valiliği’nin oluşturduğu, İstanbul Ticaret Üniversitesi Ulaştırma Sistemleri Merkez Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Yıldız Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halit Özen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Orhan Demir’in üyesi olduğu “Toplu Ulaşım Bilim Kurulu” tarafından, “Covid-19 salgınının yolcu davranışına ve ulaştırma sistemine etkisinin değerlendirilmesi” ile ilgili bir anket başlatıldı.

istanbul-valiligi-nden-koronavirusun-yolcu-davranisi-ve-ulastirma-sistemine-etkisiyle-ilgili-anket-739821-1.

Valilik tarafından İstanbullu yurttaşlara SMS yoluyla gönderilen anket, koronavirüsün İstanbul trafiğine etkisini incelemek ve salgın sonrası yeni normallerin belirlenmesi ve yolcu davranışlarındaki değişikliklerin analiz edilmesi amacıyla yapılıyor.

istanbul-valiligi-nden-koronavirusun-yolcu-davranisi-ve-ulastirma-sistemine-etkisiyle-ilgili-anket-739822-1.

Ankette yurttaşların salgın öncesi ulaşım alışkanlıkları ve salgın sonrasında değişim olup olmadığı, dezenfektan ve maske zorunluluğu getirilmesi halinde toplu ulaşımı tercih edip etmeyecekleri ve güvenli bisiklet yollarının olması halinde bisiklet kullanmaya yönelip yönelmeyeceği gibi sorular yer alıyor.

istanbul-valiligi-nden-koronavirusun-yolcu-davranisi-ve-ulastirma-sistemine-etkisiyle-ilgili-anket-739823-1.