TMO'nun dağıtmak üzere aldığı patateslerin bir kısmı İstanbul'a ulaştı. Patatesleri İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek karşıladı.

İstanbul Valiliği'nden patates karşılama töreni

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere çiftçiden alınan patates ve soğanlar İstanbul'a getirildi.

Kamyonlar törenle kente gelirken İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, patatesleri karşıladı.

Gevrek, karşılamada kameralar karşısına geçerek "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla patates ve soğan üreticimize destek olmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığımıza bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından alımı yapılan ürünler ihtiyaç sahibi ailelerimize ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Bu kapsamda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından İstanbul'da belirlenen 164 bin aileye yardım yapılması planlandı." dedi.

Valilik koordinasyonunda 39 ilçe kaymakamlığının sosyal yardımlaşma vakıflarınca, ihtiyaç sahibi ailelerin belirlendiğini aktaran Gevrek, "Niğde ve Nevşehir'den gelen 10 tırdan 4'ü İstanbul'a ulaştı. İstanbul'a gelen tırlar Tuzla'da karşılanarak, Anadolu Yakası'nda Adalar, Ataşehir, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla ve Ümraniye'ye dağıtılıyor. İhtiyaç sahibi her aileye 10 kilo soğan, 20 kilo patates ulaştırılacak. Devletimizin, çiftçimizin ve ihtiyaç sahibi vatandaşımızın her zaman yanında olduğunun göstergesi olan bu hizmetin hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

istanbul-valiligi-nden-patates-karsilama-toreni-864413-1.