İstanbul Valisi Yerlikaya, yurttaşlara, "Lütfen, 17.00'den itibaren zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım" uyarısı yaptı. Kentte, saat 18.00'den itibaren motokuryelerin trafiğe çıkışı da yasaklandı.

İstanbul Valisi, kar yağışı için saat vererek uyardı
Fotoğraf: DepoPhotos

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kent genelinde beklenen karla karışık yağmur ve kar nedeniyle vatandaşlardan saat 17.00'den itibaren zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını istedi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saat 14.15 itibarıyla Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, kent genelinde bu akşam karla karışık yağmur ve kar yağışının beklendiğini belirtti.

Bu kapsamda gerekli tedbirleri aldıklarına dikkati çeken Yerlikaya, "Lütfen, 17.00'den itibaren zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım" ifadelerini kullandı.

MOTOKURYE YASAĞI

Son olarak İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı paylaşımla akşam saat 18.00'den sonra motokuryelerin ve elektrikli scooterların trafiğe çıkışına izin verilmeyeceğini duyurdu.

Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

"Kıymetli hemşehrilerim, 18.00'den itibaren ilimizde etkisini artırması beklenen fırtına, karla karışık yağmur ve kar yağışı nedeniyle; motosiklet elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarına İZİN VERİLMEYECEKTİR."