İstanbul ve Ankara'da HDP'lilere dönük polis operasyonlarında çok sayıda HDP ilçe yöneticisi ve İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan gözaltına alındı.

İstanbul ve Ankara'da HDP'ye dönük operasyon: Çok sayıda yönetici gözaltında

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin'in, HDP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açması sonrası İstanbul ve Ankara'da HDP'lilere dönük polis operasyonları yapıldı. Sabaha karşı yapılan ev baskınlarında çok sayıda Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticisi ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında düzenlenen polis baskınında HDP'nin Beşiktaş ve Kağıthane ilçe eş başkanlarının da aralarında bulunduğu 10 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Baskınlar 4 ilçede 15 ayrı adrese düzenlendi.

Ankara'da ise sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilen İHD'nin Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan gözaltına alındı.

İHD'den yapılan açıklamada, "Eş Genel Başkanımız Öztürk Türkdoğan bu sabah gözaltına alındı. Gerekçesi hakkında henüz bilgimizin olmadığı bu operasyon insan hakları savunucularına yönelik baskının son ve açık bir örneğidir. Süreç hakkında kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz" ifadeleri yer aldı.

Gara’daki operasyona ilişkin Mecliste bilgilendirmede bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1986 yılından beri insan hakları için mücadele eden İnsan Hakları Derneğini (İHD) hedef almıştı. Soylu, “1984'ten bu yana terör örgütü, 6 bin 21 sivil katliam gerçekleştirdi. O İHD denilen canı çıkasıcası dernek, bir tanesi için bir laf söyledi mi, onun peşine takılıyorsunuz? Devlet burada üzerine düşen her şeyi yapmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

Ankara’da Türkdoğan’ın yanı sıra HDP Ankara Kadın Meclisi Sözcüsü Zeyno Bayramoğlu, HDP eski il Eşbaşkanı Hüseyin Gevher, il yöneticisi Betül Koca, Eskişehir İl Başkanı Sükriye Ercan, HDP PM üyesi Ali Özkan, HDP il yönetim kurulu üyesi Bedriye Irmak, Çankaya ilçe Eşbaşkanı Ramazan Karakoç, Mamak İlçe Eşbaşkanı Mustafa Uğur Akkaya, Mamak ilçe yöneticisi Laleş Ekmen gözaltına alındı.

AA: HDP’NİN SÖZDE YÖNETİCİLERİ...

Öte yandan Anadolu Ajansı (AA), gözaltına alınan HDP’li ilçe yöneticileri için “sözde” ifadesini kullandı. AA’nın haberinde şu satırlar yer aldı:

“İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte PKK adına faaliyete bulundukları belirlenen 15 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Bu kapsamda 4 ilçede 15 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, HDP'nin sözde Kağıthane ilçe eş başkanları B.D. ve A.Y. ile sözde Beşiktaş ilçe eş başkanı R.B'nin de aralarında olduğu 10 kişiyi gözaltına aldı.”

istanbul-ve-ankara-da-hdp-ye-donuk-operasyon-cok-sayida-yonetici-gozaltinda-854356-1.